UEFA

Könnyed United-győzelem a Sheriff ellen

rtl.hurtl.hu

2022. október 28. 16:40

Három góllal nyert a Manchester, győzött az AS Roma, a Crvena zvezda és Sturm Graz is, a Freiburg és az Olimpiakosz pedig döntetlent játszott egymással az UEFA Európa Liga csoportkörének ötödik fordulójában – avagy ez történt az általunk közvetített, 21 órakor kezdődött összecsapásokon.

Manchester United – Sheriff Tiraspol: 3-0

Nem hagyott kétséget a Manchester United afelől, hogy melyik csapaté lesz a győzelemért járó három pont. A Vörös Ördögök az Old Traffordon fogadták a moldáv Tiraspol együttesét. A házigazdák már többször is megszerezhették volna a vezetést, az első gólra mégis a 44. percig kellett várni, amikor Christian Eriksen szöglete után Dalot a hálóba bólintott. Az angolok a 65. percben duplázták meg az előnyüket Rashford révén, aki Shaw tökéletes baloldali beadására érkezve középről a kapuba fejelt. A kegyelemdöfést Cristiano Ronaldo 81. percben szerzett gólja jelentette. A portugál játékos a kapu előtt állva, két védő között kérte a labdát, és bár első kísérletét még védte a hálóőr, a kipattanóra lecsapó Ronaldo második próbálkozásánál már tehetetlen volt.

Az UEFA Európa Liga E csoportjának másik mérkőzésén 2-0-ra nyert a Real Sociedad az Omonia Nicosia ellen, így az már biztossá vált, hogy a spanyolok és az angolok az UEFA Európa Ligában folytatják tavasszal is. A Sociedadnak ugyanis maximális, tizenöt pontja van, a második helyen álló Unitednek pedig tizenkettő. A harmadik a Tiraspol három ponttal, Lang Ádám csapata, az Omonia pedig az utolsó forduló előtt továbbra is pont nélkül áll.

Könnyed United-győzelem a Sheriff ellen


Csütörtökön 21 órától az RTL Most+ felületén is négy mérkőzést közvetítettünk élőben az UEFA Európa Ligából:

Helsinki – AS Roma: 1-2

Idegenben nyert a Roma a Helsinki ellen. Az UEFA Európa Liga C csoportjában lejátszott összecsapáson a 41. percben Abraham szerezte meg a vendégeknek a vezetést, majd Hetemaj az 54. percben kiegyenlített. Ám alig nyolc perccel később Hoskonen lábáról a saját kapujába pattant a labda – ennek az öngólnak köszönhetően lett végül 1-2 a végeredmény. A C csoportot egy fordulóval a vége előtt már megnyerte a Betis, a második és harmadik helyen álló Ludogoretsnek és AS Romának egyaránt hét pontja van, így az utolsó játéknapon, egy ki-ki mérkőzésen dől majd el, hogy melyikük folytathatja az EL-ben, és melyikük az UEFA Európa Konferencia Ligában.


Crvena zvezda – Trabzonspor: 2-1

Katai szerezte meg a hazaiknak a vezetést a 37. percben, ám Bakasetas alig két perccel később már ki is egyenlített. A házigazdák győztes találata a 64. percben esett, Pesic szerezte. Az UEFA Európa Liga H csoportját már megnyerte a Ferencváros, így a magyar együttes tavasszal az EL nyolcaddöntőjében folytathatja. A második helyen hét ponttal a Monaco áll, mögötte hat-hat ponttal következik a Trabzonspor és a Crvena zvezda.


Freiburg – Olimpiakosz: 1-1

1-1-es döntetlent játszott egymással az UEFA Európa Liga G csoportjának első és utolsó helyezettje. A vendégek már a 17. percben vezettek El Arabi révén, és nagyon sokáig úgy tűnt, a görögöké lesz a győzelem… ám a 93. percben Kubler találata megmentett egy pontot a házigazdáknak. A Freiburg már biztosan ott lesz az EL nyolcaddöntőjében, a csoport második és harmadik helye pedig az utolsó fordulóban dől majd el a Quarabag és a Nantes között. Az Olimpiakosz számára az idei szezonra pedig már biztosan befejeződik a nemzetközi kupaszereplés.


Sturm Graz – Feyenoord: 1-0

A csereként beállt Kiteishvili 93. percben szerzett találatával nyert 1-0-ra a Sturm Graz az Feyenoord ellen. Az UEFA Európa Liga F csoportjában még mindig nem dőlt el semmi, az élen álló Laziónak és a második Graznak egyaránt nyolc pontja van, a Feyenoord és a Midtjylland öt-öt ponttal követi őket.

Figyelem, a név változik, a csatorna nem! Az RTL+ RTL Hárommá alakult át, így csütörtökön 18:30-tól már ott közvetítjük élőben a Real Sociedad – Manchester United, 21 órától pedig az AS Roma – Ludogorets mérkőzést az UEFA Európa Liga csoportkörének utolsó fordulójából. Emellett az RTL Most+-on is élőben nézhetnek másik nyolc találkozót. Tartsanak ezúttal is velünk, hiszen most dől majd el, kik folytathatják tavasszal is a nemzetközi kupaszezont, és kik búcsúznak a további küzdelmektől!

A képek forrása: uefa.com

#UEFA#Sport#United#sheriff#győzelem

Címlapról ajánljuk