UEFA

Visszavágott a PSV Eindhoven az Arsenalnak

rtl.hurtl.hu

2022. október 28. 16:19

Otthon tartotta a PSV Eindhoven a három pontot, a Fenerbahçe és a Rennes ikszelt, nyert az Union Berlin, a Real Betis és a Lazio. Nézzük, milyen eredmények születtek az UEFA Európa Liga ötödik fordulójában az általunk közvetített, 18:45-kor kezdődött mérkőzéseken!

PSV Eindhoven - Arsenal: 2-0

Egy héttel ezelőtt az Arsenal 1-0-ra megverte hazai pályán a PSV Eindhovent, most viszont fordult a kocka, és a holland csapat hagyhatta el győztesen kilencven perc után a pályát.

A PSV már az első félidő hajrájában megszerezhette volna a vezetést, ám Simons gólját a játékvezető a VAR segítségét kérve megvizsgálta, és végül les miatt nem adták meg a találatot. Az 55. percben viszont már szabályosan is megrezzent az Arsenal hálója: de Jong szépen cselezett ki több védőt, majd Veerman elé tálalt, aki üresen maradva nem hibázott, és kilőtte a kapu jobb felső sarkát. A hazaiak második gólja a 63. percben, egy szögletet követően esett. Ezúttal az előzőleg gólpasszt adó Luuk de Jong a befejező ember szerepét vállalta magára: a sarokrúgást követő kapu előtti kavarodásban a hálóba fejelt, a kimozduló kapus nem tudta elütni a labdát. A 78. percben hatalmas lehetőség adódott az Arsenal előtt a szépítésre, ám a hazaiak hálóőre a gólvonalon még elcsípte a labdát, majd a védők tisztáztak. Az eredmény már nem változott, így az Eindhoven zsebelhette be a győzelemért járó három pontot.

Az UEFA Európa Liga A csoportjában így öt játéknapot követően az Arsenal áll az élen tizenkét ponttal, második a PSV Eindhoven tíz ponttal. Ők ketten már biztosan ott lesznek tavasszal is az EL-ben, hiszen a harmadik helyen álló négypontos Bodø/Glimt már nem érheti utol őket. Arra viszont csak az utolsó, hatodik fordulóban derül fény, melyikük végez az első, és melyikük a második helyen. A csoport második felében is nagy harc várható az UEFA Európa Konferencia Liga rájátszásába való továbbjutásért: a Bodø/Glimttől csupán csak egy ponttal van lemaradva a Zürich.

Visszavágott a PSV Eindhoven az Arsenalnak

Az RTL Most+ felületén 18:45-től az alábbi mérkőzésekkel vártuk Önöket:

Fenerbahçe – Rennes: 3-3

Hat gólt is láthattak a nézők a találkozón, amelyen Szalai Attila együtteséhez látogatott a francia Rennes. A vendégek a 30. percre már 3-0-ra is vezettek Gouiri duplájával és Terrier találatával, ám a Fener még a szünet előtt szépített Valencia góljával, majd egy huszáros hajrával Zajc 82. és Mor 88. perces lövésével kiegyenlített a török csapat. Az UEFA Európa Liga B csoportjában így már biztos, hogy az egyaránt tizenegy ponttal álló Fenerbahçe és Rennes tavasszal is az EL-ben folytathatja, ám az csak az utolsó játéknapon dől majd el, melyikük jut be egyenesen a nyolcaddöntőbe, és melyikük végez a második helyen. A Larnacának négy, míg a Dinamo Kijevnek egy pontja van.


Union Berlin - Braga: 1-0

Schäfer András klubja, az Union Berlin nyerte az összecsapást (a gólt Knoche lőtte büntetőből a 68. percben), így a német csapat jelenleg az UEFA Európa Liga D csoportjának második helyén áll kilenc ponttal. A tabella élén a Royale Union SG foglal helyet – őket már nem foghatja be senki az utolsó fordulóban, így már biztosan nyolcaddöntő-résztvevők. A Braga a harmadik hét ponttal, a Malmönek pedig továbbra sincs pontja.


Ludogorets – Real Betis: 0-1

Idegenben győzte le Fekir 56. perces találatával a Real Betis a bolgár Ludogoretset az UEFA Európa Liga C csoportjában. Az egygólos siker azt jelenti, hogy a spanyolok egy fordulóval a csoportkör vége előtt már biztosan bejutottak az EL nyolcaddöntőjébe. A Ludogoretsnek és az AS Romának 7-7 pontja van, és az utolsó játéknapon pont egymás ellen játszanak, ami azt jelenti, hogy igazi ki-ki mérkőzést láthatunk majd. Az is eldőlt, hogy a negyedik helyen álló, egypontos Helsinki búcsúzik a további kupaküzdelmektől.


Lazio – Midtjylland: 2-1

2-1-re nyert hazai pályán a Lazio a Midtjylland ellen az UEFA Európa Liga F csoportjában, a gólokat Milinkovic-Savic és Pedro, illetve Isaksen szerezte. A tabellát így egy fordulóval a csoportkör vége előtt a Lazio vezeti nyolc ponttal a szintén nyolcpontos Sturm Graz előtt. A harmadik és a negyedik helyen a Feyenoord és a Midtjylland áll öt-öt ponttal, így ebben a csoportban még semmi nem dőlt el.

Figyelem, a név változik, a csatorna nem! Az RTL+ RTL Hárommá alakult át, így csütörtökön 18:30-tól már ott közvetítjük élőben a Real Sociedad – Manchester United, 21 órától pedig az AS Roma – Ludogorets mérkőzést az UEFA Európa Liga csoportkörének utolsó fordulójából. Emellett az RTL Most+-on is élőben nézhetnek másik nyolc találkozót. Tartsanak ezúttal is velünk, hiszen most dől majd el, kik folytathatják tavasszal is a nemzetközi kupaszezont, és kik búcsúznak a további küzdelmektől!

A képek forrása: uefa.com

#UEFA#Sport#psv eindhoven#arsenal#visszavágó

Címlapról ajánljuk