UEFA

Élőben az elhalasztott Arsenal - PSV Eindhoven!

rtl.hurtl.hu

2022. október 18. 12:11

Bár hivatalos forduló nincs október 20-án, Önök mégsem maradnak foci nélkül, ha az RTL+-ra kapcsolnak! Csütörtökön pótolják ugyanis a második játéknapon elmaradt Arsenal – PSV Eindhoven UEFA Európa Liga-összecsapást, amit 18:45-től élőben közvetítünk. A tét a csoportelsőség, tartsanak velünk!

Élőben az elhalasztott Arsenal - PSV Eindhoven!

Arsenal – PSV Eindhoven: október 20. csütörtök, 18:45; RTL+

Egyetlen meccset játszanak október 20-án az UEFA Európa Ligában: az Arsenal fogadja a PSV Eindhovent. A mérkőzést szeptember 15-éről halasztották el, mivel a II. Erzsébet királynő búcsúztatása miatt leterhelt brit biztonsági erők nem tudták garantálni a találkozó biztonságos lebonyolítását.

A két együttes az UEFA Európa Liga idei csoportkörében még nem csapott össze, ezt megelőzően pedig utoljára 2007-ben találkoztak, akkor az UEFA Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a PSV 2-1-es összesítéssel jobbnak bizonyult az Arsenalnál. Összességében eddig hatszor játszottak egymás ellen, mind a hat BL-mérkőzés volt. Eddigi mérlegük három döntetlen, két Arsenal- és egy Eindhoven győzelem.

Ami pedig a mostani szezont illeti, egyelőre mindkét csapat veretlen az EL-ben, a találkozó célja a csoportelsőség. Az A csoportban teljesen nyílt és kiélezett a küzdelem, jelenleg az Arsenal áll az élen, mivel eddigi mindhárom összecsapását megnyerte: először a Zürichet verte idegenben 2-1-re, majd a Bodø/Glimtet otthon 3-0-ra, végül vendégként is legyőzte a norvégokat 1-0-ra.

A tabellán a kilencpontos angolokat hét ponttal követi a holland együttes: ők az első fordulóban 1-1-es döntetlent játszottak a Bodø/Glimttel, majd két nagyarányú győzelmet arattak a Zürich ellen (5-1 idegenben és 5-0 otthon).

A hazaiaknál Elneny, Smith Rowe és Zinchenko nem lép pályára sérülés miatt, a hollandoknál Boscagli, Fofana, Madueke, Mauro Junior, Saibari, Vertessen, de Jong és van Ginkel nem hadra fogható.

A találkozót Londonban, a több mint 60 ezer fős Arsenal Stadiumban rendezik. A meccsen Alejandro Hernández spanyol játékvezető bíráskodik, akinek segítői honfitársai, José Naranjo és Diego Sanchez Rojo lesznek.

Október 20-án, csütörtökön is kapcsoljanak az RTL+-ra, hiszen az angol királynő búcsúztatása miatt a második játéknapról elhalasztott Arsenal – PSV Eindhoven mérkőzést 18:45-től élőben közvetítjük!

A képek forrása: uefa.com

#UEFA#Sport#arsenal#psv eindhoven

Címlapról ajánljuk