UEFA

Vajon tud javítani az AS Roma?

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 14. 15:31

Csütörtökön 21 órától az RTL+-on élőben közvetítjük az AS Roma - Helsinki mérkőzést az UEFA Európa Liga csoportkörének második fordulójából; emellett online prémium felületünkön, az RTL Most+-on is élőben követhetnek négy összecsapást. Nézzük, mivel várjuk Önöket!

Az Arsenal - PSV Eindhoven mérkőzést nem játsszák le most csütörtökön, mivel a II. Erzsébet királynő búcsúztatásának biztosítása olyannyira leköti az angol rendfenntartó erőket, hogy nem tudják garantálni a meccs biztonságos lebonyolítását. Az UEFA már az új időpontot is bejelentette: október 20.19 óra.

Az RTL+-on 21 órától élőben közvetítjük az AS Roma és a Helsinki UEFA Európa Liga-csoportmérkőzést, emellett prémium online felületünkön, az RTL Most+-on további négy összecsapást is élőben hozunk el Önöknek, többek között megnézhetik Schäfer András és Szalai Attila csapatainak találkozóját is! 

A meccsek lefújása után, előreláthatólag 23:10-től az RTL+-on látható napi összefoglalónkban pedig megnézhetik a forduló legszebb és legizgalmasabb pillanatait is!

AS Roma - Helsinki: szeptember 15. csütörtök, 21:00; RTL+

Két csalódott együttes lép pályára csütörtökön az UEFA Európa Liga C csoportjában. Az AS Roma hazai pályán próbálhatja kijavítani az első fordulóban elszenvedett, némileg meglepő vereségét. José Mourinho csapata idegenben kapott ki 2-1-re a bolgár Ludogorets otthonában. A 72. percben Cauly szerezte a hazaiak első találatát. A második és a harmadik gól nagyon gyorsan követte egymást, mindkettő a hajrában esett: Shomurodov a 86. percben kiegyenlített, Nonato viszont két percre rá beállította a 2-1-es végeredményt.

A Helsinki is vereséggel kezdte a csoportkört, 2-0-ra kapott ki hazai pályán a Betistől. A spanyolok első gólja az első félidő hosszabbításában, a 45+3. percben esett, amikor Willian Jose büntetőből talált be. A 64. percben ugyanő megszerezte csapata és saját maga második találatát is, beállítva ezzel a végeredményt.

A csoport élén így 3 ponttal a Betis áll, őt követi a Ludogorets, majd az AS Roma és a Helsinki következik 0-0 ponttal.

A hazaiaknál Darboe, El Shaarawy, Kumbulla, Wijnaldum és Zalewski; a Helsinkinél Martic, Moren és Riski nem lép pályára sérülés miatt.

Az összecsapást a római, kicsit több mint 72 ezer fős Stadio Olimpicóban rendezik. A meccsen Radu Petrescu román játékvezető bíráskodik, akinek segítői honfitársai, Radu Ghinguleac és Mircea Mihail Grigoriu lesznek.

Vajon tud javítani az AS Roma?

Csütörtökön 21 órától az RTL Most+ felületén is négy mérkőzéssel várjuk Önöket élőben az UEFA Európa Ligából és az UEFA Európa Konferencia Ligából:

H. Beer Sheva - Villarreal: szeptember 15. csütörtök, 21:00; RTL Most+

Az UEFA Európa Konferencia Liga C csoportjában fogadja az izraeli H. Beer Sheva a spanyol Villarrealt. Az első fordulóban a házigazdák gólnélküli döntetlent játszottak az Austria Wien otthonában, míg a spanyolok 4-3-as győzelmet arattak a Lech Poznan ellen. A csoportot így a Villarreal vezeti, második az Austria Wien, harmadik a H. Beer Sheva, őket követi a Lech Poznan. A csütörtöki mérkőzésen skót játékvezetők működnek közre.

Betis – Ludogorets: szeptember 15. csütörtök, 21:00; RTL Most+

Spanyolországba látogat a bolgár Ludogorets. Mivel mindkét csapat nyert az első fordulóban – a Betis 2-0-ra a Helsinki vendégeként, a Ludogorets pedig 2-1-re az AS Roma ellen –, így ők állnak az UEFA Európa Liga C csoportjának első két helyén. Lett bírók vezetik a csütörtöki összecsapást.

Braga – Union Berlin: szeptember 15. csütörtök, 21:00; RTL Most+  

A hárompontos Braga látja vendégül az egyelőre pont nélkül álló Union Berlint az UEFA Európa Liga D csoportjában. A hazaiak ugyanis az első játéknapon idegenben 2-0-ra felülmúlták a Malmö együttesét, Schäfer András csapata viszont 1-0-ra kikapott a belga Royale Union SG-től. A találkozón szlovák bírói négyes fújja majd a sípot.

Rennes – Fenerbahçe: szeptember 15. csütörtök, 21:00; RTL Most+  

Szalai Attila klubja, a Fenerbahçe ezúttal idegenben próbálhat meg három pontot szerezni, miután múlt héten 2-1-re megverték otthon a Dinamo Kijevet. Ám a hazaiak is győzelemmel nyitottak az első fordulóban (2-1-re nyertek Gyurcsó Ádám csapata, a Larnaca ellen), így ők is jó formában várják az összecsapást az UEFA Európa Liga B csoportjában. A meccset fehérorosz játékvezetők irányítják majd.

Csütörtökön 18:30-tól Sheriff Tiraspol – Manchester United, 21 órától pedig AS Roma - Helsinki UEFA Európa Liga-összecsapás élőben az RTL+-on! Emellett további nyolc találkozót szintén élőben követhetnek az RTL Most+ felületén.

A mérkőzések után tartsanak velünk napi összefoglalónkkal is, amelyet az RTL+-on nézhetnek meg!

A képek forrása: uefa.com

#UEFA#Sport#európa liga#európa konferencia liga#as roma

Címlapról ajánljuk