UEFA

Élőben a Manchester United moldáv vendégjátéka

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 14. 10:18

Még csak egy hét telt el, és máris itt az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga csoportkörének második fordulója! Csütörtökön 18:30-tól az RTL+-on élőben közvetítjük a Sheriff Tiraspol – Manchester United mérkőzést, emellett online prémium felületünkön, az RTL Most+-on is élőben követhetnek figyelemmel négy összecsapást.

Meglepetésekkel és izgalmas összecsapásokkal indult az idei UEFA Európa Liga-szezon csoportköre. Biztosak lehetünk benne, hogy a második forduló is hasonlóan jó mérkőzéseket tartogat számunkra. 18 óra 30 perctől például mindjárt élőben láthatják az RTL+-on a Manchester United moldáv vendégjátékát, emellett megmutatjuk többek között a Lazio, a Feyenoord vagy éppen Sallai Roland csapata, a Freiburg szereplését is. Először nézzük meg, mivel készülünk Önöknek a 18:45-kor kezdődő találkozókból!

Sheriff Tiraspol – Manchester United: szeptember 15. csütörtök, 18:30; RTL+

Moldovába utazik az UEFA Európa Liga csoportkörének második játéknapján az első fordulóban meglepetésre vereséget szenvedő Manchester United.

A Cristiano Ronaldóval felálló, Vörös Ördögök becenéven is ismert angolok múlt héten ugyanis hazai pályán kikaptak 1-0-ra a Real Sociedadtól. Az egyetlen gól tizenegyesből született, a Lisandro Martinez kezezése miatt megadott büntetőt Brais Mendez értékesítette az 59. percben.

Csütörtöki vendéglátójuk, a moldáv Sheriff Tiraspol az első játéknapon sima, 3-0-s győzelmet aratott idegenben Lang Ádám csapata, a ciprusi Omonia Nicosia ellen. Az első találat már a 2. percben megszületett Akanbi révén, majd az 55. percben Atiemwen is betalált tizenegyesből, a találkozó utolsó gólját pedig Diop szerezte a 76. percben.

Nagyarányú győzelmének köszönhetően az E csoportot így a Sheriff Tiraspol vezeti, második szintén 3 ponttal a Real Sociedad, harmadik a Manchester United és negyedik az Omonia.

A két együttes még sosem találkozott egymással korábban UEFA által rendezett eseményen.

A hazaiaknál mindenki hadra fogható, a Manchesternél Martial, Pellistri és Williams továbbra sem tud játszani sérülés miatt, Greenwood pedig inaktív.

Az összecsapást nem a Sheriff hazai pályájának számító Tiraszpolban, hanem a Kisinyovban található, kicsit több mint 10 000 fős Zimbru Stadiumban rendezik a transznisztriai bizonytalan politikai helyzet miatt. A meccsen Paweł Raczkowski lengyel játékvezető bíráskodik, akinek segítői honfitársai, Radosław Siejka és Adam Kupsik lesznek.

Élőben a Manchester United moldáv vendégjátéka

Csütörtökön 18:45-től az RTL Most+ felületén is négy mérkőzést közvetítünk élőben az UEFA Európa Ligából:

Midtjylland - Lazio: szeptember 15. csütörtök, 18:45; RTL Most+

Dániába látogat a Lazio az UEFA Európa Liga csoportkörének második játéknapján. Az első fordulóban a Midtjylland idegenben kapott ki 1-0-ra a Sturm Graztól, míg az olaszok gólgazdag meccsen hazai pályán 4-2-re győztek a Feyenoord ellen. Az F csoportot így a Lazio vezeti, második a Sturm Graz, a Midtjylland jelenleg a harmadik 0 ponttal, utolsó a Feyenoord.

A csütörtöki mérkőzésen montenegrói játékvezetők működnek közre.

Olimpiakosz Pireusz – Freiburg: szeptember 15. csütörtök, 18:45; RTL Most+

Az UEFA Európa Liga G csoportjában csap össze a görög Olimpiakosz és a német Freiburg. A házigazdák a Nantes ellen 2-1-re kikaptak az első fordulóban, a vendégek pedig 2-1-re nyertek az azeri Qarabag ellen. A csoport élén jelenleg a Nantes áll, második – szintén 3 ponttal – a Freiburg, az Olimpiakosz pedig a harmadik. Szlovén bírók vezetik a csütörtöki összecsapást.

Trabzonspor – Crvena zvezda: szeptember 15. csütörtök, 18:45; RTL Most+  

Két, még 0 pontos csapat mérkőzik meg egymással az UEFA Európa Liga H csoportjában csütörtökön. Az első fordulóban a török házigazdák a Ferencváros vendégeként kaptak ki 3-2-re, míg szerb ellenfelüket a Monaco verte meg 1-0-ra. A tabellát a Ferencváros vezeti, második a Monaco, mögöttük áll a Trabzonspor és a Crvena zvezda. A találkozón német bírói négyes fújja a sípot.

Feyenoord – Sturm Graz: szeptember 15. csütörtök, 18:45; RTL Most+  

Az UEFA Európa Liga F csoportjának másik mérkőzésén a hárompontos Sturm Graz érkezik Rotterdamba. Vendéglátójuknak az első játéknapon nem sok babér termett, hiszen 4-2-re alulmaradtak a Lazio otthonában. A graziak ellenben hazai pályán 1-0-ra győztek a Midtjylland ellen. A meccset francia játékvezetők irányítják.

Csütörtökön 18:30-tól Sheriff Tiraspol – Manchester United, 21 órától pedig AS Roma - Helsinki UEFA Európa Liga összecsapás élőben az RTL+-on! Emellett további nyolc találkozót szintén élőben követhetnek az RTL Most+ felületén. A mérkőzések után tartsanak velünk napi összefoglalónkkal is, amelyet az RTL+-on nézhetnek meg!

A képek forrása: uefa.com; facebook.com/EuropaLeague

#UEFA#Sport#manchester united#európa liga#európa konferencia liga

Címlapról ajánljuk