UEFA

Arsenal-győzelemmel indult a csoportkör

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 9. 15:53

Csütörtökön megkezdődtek az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga 2022/23-as szezonjának csoportküzdelmei. Az első fordulóban a Premier League éllovasát, az Arsenalt a Zürich látta vendégül. Nézzük, hogyan alakult a mérkőzés!

Arsenal-győzelemmel indult a csoportkör

Nemcsak svájci-angol összecsapást láthattak azonban az RTL+-on és az RTL Most+ felületén, hiszen összesen 10 mérkőzést közvetítettünk élőben az első játéknapról. A következőkben összefoglaljuk, milyen eredmények születtek a 18:45-kor kezdődött találkozókon.

Zürich – Arsenal: 1-2

Idegenben nyert az Arsenal az UEFA Európa Liga A csoportjában, így győzelemmel kezdett egy évnyi kihagyás után a nemzetközi kupaporondon. A mérkőzést nem a Zürich saját pályáján rendezték, mivel ott abban az időpontban más rendezvényt tartottak, helyette a St. Gallenben található Kybunpark Stadiumban csaptak össze a felek.

Az első találatra csupán a 16. percig kellett várni: Nketiah robogott el a baloldalon, középre passzolt, Marquinhos pedig nem habozott: azonnal kapura bombázott, a labda a háló bal felső sarkába vágódott. 1-0 az Arsenal javára. Az egyenlítés még az első félidőben megszületett, a 44. percben tizenegyeshez jutottak a hazaiak. A játékvezető ugyan először azt jelezte, nincs büntető, de a VAR segítségével visszanézték az esetet, és végül Mohammed Al-Hakim megítélte a tizenegyest. A labda mögé Kryeziu állt, és nem hibázott: kilőtte a bal alsó sarkot, a kapus pont az ellenkező irányba vetődött.

A második félidő gyászszünettel kezdődött: St. Gallenben is megemlékeztek a játékosok és a szurkolók az elhunyt II. Erzsébet brit királynőről. A vendégek győztes találata a 62. percben született: Marquinhos jobboldalról érkező beadását követően Nketiah fejelte a hálóba a labdát.

Az A csoportot így 3 pontjával az Arsenal vezeti, őt a Bodø/Glimt és az Eindhoven követi, a Zürich jelenleg a negyedik 0 ponttal.

Arsenal-győzelemmel indult a csoportkör

Csütörtökön 18:45-től az RTL Most+ felületén is négy mérkőzést közvetítettünk élőben az UEFA Európa Ligából. Íme, az eredmények!

Fenerbahçe – Dinamo Kijev: 2-1

A Szalai Attilát is foglalkoztató török Fenerbahçe 2-1-re legyőzte az ukrán Dinamo Kijevet. A hazaiak a 35. percben lőtték a vezető gólt Gustavo Henrique révén, amire Tsygankov válaszolt a 63. percben. A török győzelmet jelentő második találat pedig már a hosszabbítás második percében született: Batshuayi talált be. Az UEFA Európa Liga B csoportját a Rennes vezeti, második a Fenerbahçe, az AEK Larnaca és a Dinamo Kijev áll a 3. és a 4. helyen.

Ludogorets – AS Roma: 2-1

2-1-es hazai győzelem született a bolgár Ludogorets és az AS Roma összecsapásán az UEFA Európa Liga C csoportjában. Sokáig nem esett találat a meccsen, mígnem a 72. percben Cauly előnyhöz juttatta a házigazdákat. A második és harmadik gól nagyon gyorsan követte egymást, mindkettő a hajrában esett: Shomurodov a 86. percben kiegyenlített, Nonato viszont két percre rá megszerezte a bolgároknak a három pontot. A csoport élén így a Betis áll, őt követi a Ludogorets, majd az AS Roma és a Helsinki következik.

Union Berlin – Royale Union SG: 0-1

Az UEFA Európa Liga D csoportjának találkozóján vendéggyőzelem született. Lynen a 39. percben szerezte meg a meccs első, és mint később kiderült, egyetlen gólját. A tabella élén így a Braga áll, őt követi a Royale Union SG, mögöttük 0 ponttal áll az Union Berlin és a Malmö.

PSV Eindhoven – Bodø/Glimt: 1-1  

Két gólt hozott az Eindhoven és a Bodø/Glimt összecsapása, ám igazságos elosztásban, így egyik együttes sem örülhetett felhőtlenül. Az UEFA Európa Liga A csoportjának mérkőzésén a vezetést a vendégcsapat szerezte meg Gronbaek révén a 44. percben, majd Gakpo egyenlített a 62.-ben, kialakítva az 1-1-es végeredményt.

A következő fordulóban sem maradnak minőségi foci nélkül, ha minket választanak, ugyanis csütörtökön 18:30-tól a Sheriff Tiraspol – Manchester United, 21 órától pedig az AS Roma - Helsinki UEFA Európa Liga összecsapást nézhetik meg élőben az RTL+-on! Emellett további nyolc találkozót szintén élőben követhetnek az RTL Most+ felületén is. 

A képek forrása: uefa.com

#UEFA#Sport#arsenal#győzelem#csoportkör

Címlapról ajánljuk