UEFA

A Premier League listavezetője élőben az RTL+-on!

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 6. 17:53

Ismét visszatér az európai futball az RTL+-ra és az RTL Most+-ra! Csütörtökön megkezdődnek az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga 2022/23-as szezonjának csoportküzdelmei, ami azt is jelenti, hogy minden játéknapból tíz mérkőzést élőben közvetítünk! 18 óra 30 perctől megmutatjuk az Arsenal, az AS Roma vagy éppen a magyar játékosok miatt érdeklődésre számot tartó Fenerbahçe és az Union Berlin meccsét is.

A Premier League listavezetője élőben az RTL+-on!

Izgalmas összecsapásokkal nyitjuk meg az új szezont: az RTL+-on 18:30-tól az UEFA Európa Ligából a Zürich - Arsenal mérkőzést közvetítjük élőben, majd 21 órától következik a Manchester United – Real Sociedad találkozó. Emellett az este folyamán prémium online felületünkön, az RTL Most+-on további tíz mérkőzést is élőben hozunk el Önöknek, és azt se feledjék, hogy jó szokásunkhoz híven, ahogy véget érnek a második meccsek, az RTL+-on látható összefoglalónkban máris megmutatjuk a játéknap legszebb és legizgalmasabb pillanatait!

Első beharangozónkban összefoglaljuk, mivel várjuk Önöket a 18:45-kor kezdődő összecsapásokon!

Zürich – Arsenal: szeptember 8. csütörtök, 18:30; RTL+

Igazán szórakoztatónak ígérkező mérkőzéssel kezdjük az idei közvetítés-sorozatunkat: az UEFA Európa Liga A csoportjában a svájci Zürich csap össze az angol Arsenallal.

A két együttes még sosem találkozott egymással korábban UEFA által rendezett eseményen. A Zürich tavaly megnyerte a svájci Szuperligát, aminek köszönhetően bejutott az UEFA Bajnokok Ligája selejtezőjébe. Ott azonban az azeri Qarabag 5-4-es összesítéssel jobbnak bizonyult nála, így az EL-selejtezőben folytathatta, ahol a Linfielden, majd a Heartson keresztül vezetett az útja a csoportkörig. Ami az idei svájci nemzeti bajnokságban való szereplését illeti, egyelőre nem brillíroz: az eddigi hét mérkőzésének mérlege két döntetlen és öt vereség. Magyar érdekeltségről is beszámolhatunk a klub kapcsán: Franco Foda vezetőedző munkáját Szabics Imre segíti másodedzőként.

Az Arsenal egy év kihagyás után tér vissza az európai kupaporondra, miután a 2020/21-es szezonban csupán a nyolcadik helyen végzett a Premier League-ben, aminek köszönhetően 25 év után először nem indulhatott nemzetközi kupában. A rákövetkező idényben viszont az ötödik lett az angol bajnokságban, így egyenesen az UEFA Európa Liga csoportkörébe jutott. Most pedig – bár az idei szezonban még csak hat lejátszott mérkőzésnél tartanak– vezeti az egyik legerősebbnek tartott nemzeti bajnokságot, a Premier League-t, a hat összecsapásból ötöt megnyert, és csupán egyszer kapott ki 3-1-re a Manchester Unitedtől– bár ezt a találkozót pont az elmúlt hétvégén játszották, így a londoni csapat vereséggel hangolt a csütörtöki EL-meccsre.

A Zürichben mindenki hadra fogható, az Arsenalnál Elneny, Nelson és Partey combsérülés miatt nem lép pályára.

Az összecsapást a St. Gallenben található, mintegy 17 000 fős Kybunpark Stadiumban (korábbi nevén AFP Aréna) rendezik, mivel a Zürich hazai pályáján a mérkőzés időpontjában más rendezvényt tartanak. A meccsen Mohammed Al-Hakim svéd játékvezető bíráskodik, akinek segítői honfitársai, Fredrik Klyver és Max Robin Wilde lesznek.

A Premier League listavezetője élőben az RTL+-on!

Csütörtökön 18:45-től az RTL Most+ felületén is négy mérkőzést közvetítünk élőben az UEFA Európa Ligából:

Ludogorets – AS Roma: szeptember 8. csütörtök, 18:45; RTL Most+

A bolgár Ludogorets látja vendégül az első játéknapon José Mourinho csapatát az UEFA Európa Liga C csoportjában. Nem lesz könnyű dolga a hazaiaknak, hiszen az AS Roma megnyerte az UEFA Európa Konferencia Liga tavalyi, első szezonját. A Ludogorets mindenesetre a négy legutóbbi bolgár bajnoki mérkőzésén győzött, amivel másodikok a pontvadászatban, míg az olaszok a hétvégén 4-0-ra kikaptak az Udinese-től a Serie A-ban, és jelenleg ötödikek a tabellán. A két csapat még soha nem találkozott korábban egymással.

A csütörtöki meccset angol játékvezetők irányítják.

Fenerbahçe – Dinamo Kijev: szeptember 8. csütörtök, 18:45; RTL Most+

A Szalai Attilát is foglalkoztató török Fenerbahçe az ukrán Dinamo Kijevet fogadja az UEFA Európa Liga B csoportjában. A házigazdák jelenleg talán jobb előjelekkel várhatják az összecsapást, hiszen a harmadik helyen állnak a török bajnokságban; míg csütörtöki ellenfelük jelenleg két mérkőzés alatt szerzett 0 pontjával utolsó előtti az ukrán pontvadászatban. Az találkozó azonban nemcsak Szalai Attila miatt lehet számunkra fontos, hanem mert magyar játékvezetői négyes bíráskodik: Bognár Tamás munkáját Buzás Balázs és Kóbor Péter segíti majd, a negyedik játékvezető Farkas Ádám lesz.

Union Berlin – Royale Union SG: szeptember 8. csütörtök, 18:45; RTL Most+  

Az UEFA Európa Liga D csoportjában csap össze egymással a német Union Berlin és a belga Royale Union Saint-Gilloise. Mind a két csapat először szerepel az EL csoportkörében. Ezen a találkozón is akad magyar érdekeltség: Schäfer András a házigazdáknál léphet pályára. A berliniek jelenleg negyedikek a Bundesligában, öt lejátszott mérkőzésből három győzelem és két döntetlen a mérlegük. A Royale Union a belga bajnokságban szerepel, négy győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel ötödikek a tabellán. A csütörtöki meccsen ukrán játékvezetők működnek közre.

PSV Eindhoven – Bodø/Glimt: szeptember 8. csütörtök, 18:45; RTL Most+  

Két olyan együttes mérkőzik meg egymással csütörtökön, amely a tavalyi szezonban egészen az UEFA Európa Konferencia Liga negyeddöntőjéig menetelt. A holland PSV Eindhovent a Leicester City 2-1-es, a Bodø/Glimtet pedig az AS Roma 5-2-es összesítéssel búcsúztatta. Most az UEFA Európa Liga A csoportjában csapnak össze. A norvég kiscsapat, amely idén debütál az EL-ben, rögtön egy neves ellenfél otthonában mutathatja meg tehát, mire képes. Bolgár bírók vezetik a csütörtöki összecsapást.

Zürich – Arsenal és Manchester United – Real Sociedad UEFA Európa Liga csoportmérkőzések csütörtökön 18:30-tól és 21 órától élőben az RTL+-on! Az összecsapások után a forduló legszebb és legizgalmasabb jeleneteit is megnézhetik összefoglalónkban. Emellett további nyolc találkozót élőben követhetnek az RTL Most+ felületén. Szurkoljanak velünk az idei szezonban is!

A képek forrása: uefa.com; facebook.com/EuropaLeague

#UEFA#Sport#premier league#listavezető

Címlapról ajánljuk