UEFA

Olasz vagy holland győztese lesz az UEFA Európa Konferencia Ligának

rtl.hurtl.hu

2022. május 24. 14:00

Az AS Roma és a Feyenoord csap össze az UEFA Európa Konferencia Liga szerdai döntőjében. A finálét a lefújás után nem sokkal máris visszanézhetik majd prémium online platformunk, az RTL Most+ felületén!

Az albániai Tiranában rendezik meg a szerdai kupafinálét, amelyen az AS Roma és a Feyenoord mérkőzik meg egymással. Azt, hogy a dél-európai országban micsoda kiemelt figyelmet kap az UEFA Európa Konferencia Liga döntője, mi sem jellemez jobban, mint hogy a találkozó napját az albán kormány munkaszüneti nappá nyilvánította, a fővárost pedig sétálózónává alakítják. Tiranába várhatóan közel százezer olasz és holland drukker érkezhet, annak ellenére, hogy a klubok csak 4-4000 belépőt kaptak.

Az AS Roma útja a Leicesteren keresztül vezetett a fináléba ‒ 2-1-es összesítéssel búcsúztatták az angolokat. A két csapat az első elődöntő mérkőzésen 1-1-es döntetlent játszott, a visszavágón José Mourinho együttese hazai pályán Abraham góljával győzött 1-0-ra.

Ellenfelük, a Feyenoord az Olympique de Marseille-en jutott túl 3-2-es összesítéssel. Az első összecsapáson nyertek 3-2-re a hollandok, és miután a második meccsen nem született találat, ez a győzelem elég volt nekik a döntőbe kerüléshez.

José Mourinho, az AS Roma vezetőedzője így nyilatkozott a hivatalos honlapnak: „Amikor Rómában dolgozol, Rómában élsz, Rómát és ezt a klubot lélegzed be. 

Attól a naptól kezdve, hogy aláírtam ide, éreztem, hogy ez egy nagy csapat, de győzelem nélkül és kevés döntővel. Nagyon érzelmes vagyok. Számunkra ez a Bajnokok Ligája.


A Feyenoord mestere, Arne Slot pedig ekképp vélekedett a fináléba jutásról: „Ahhoz, hogy elérj egy döntőt, a megfelelő pillanatokban szerencsére is szükséged van (..). Büszkévé tettük az embereket, és még nincs vége. A szurkolók mindig is büszkék voltak az együttesre, de úgy gondolom, most még jobban azok, nem csupán az európai porondon való szereplésünk miatt. Még egyszer: még nem nyertünk semmit, ám nagyon szeretnénk ezt megtenni.”

A találkozón a Romából Mkhitaryan izomsérülés miatt nem lép pályára, a Feyenoordnál Bijlow lábsérülése miatt kénytelen kihagyni az összecsapást, míg Malacia, Nelson és Trauner játéka kérdéses.

A finálé helyszíne a mintegy 22 ezer fős tiranai Arena Kombëtare; a meccs játékvezetője a romániai Kovács István lesz, munkáját Vasile Florin Marinescu és Ovidiu Artene segítik.

Az UEFA Európa Konferencia Liga döntőjét szerdán 21 órától rendezik, a mérkőzést nem sokkal a lefújás után máris visszanézhetik az RTL Most+ felületén!

A képek forrása: uefa.com

#UEFA#Sport#konferencia liga#foci#döntő#cikk

Címlapról ajánljuk