UEFA

Eldől, ki nyeri az UEFA Európa Ligát

rtl.hurtl.hu

2022. május 18. 14:45

Szerda este kiderül, ki emelheti a magasba a 2021/22-es UEFA Európa Liga trófeáját! A finálét a lefújás után nem sokkal máris visszanézhetik majd prémium online platformunk, az RTL Most+ felületén.

A spanyolországi Sevillában rendezik meg az idei döntőt, amelyen a Frankfurt és a Glasgow Rangers küzd meg egymással.

A németek az elődöntőben a West Ham Unitedet búcsúztatták 3-1-es összesítéssel, miután az első mérkőzésen 2-1-re, a visszavágón 1-0-ra győztek londoni ellenfelük ellen.

A Rangers útja a fináléba az RB Leipzigen keresztül vezetett. Az odavágón 1-0-ra nyertek a lipcseiek, ám a második, mindent eldöntő összecsapáson a skótok 3-1-re diadalmaskodtak hazai pályán, így végül 3-2-es összesítéssel ők jutottak tovább.

Giovanni van Bronckhorst, a Rangers vezetőedzője a meccset megelőző hivatalos sajtókonferencián elmondta, egészen különleges számára ez az érzés: „A Feyenoorddal négy év alatt öt különböző díjat nyertem, de ez most más. Ez egy olyan klub, amelyben három évet is játszottam a ’90-es években, és büszke vagyok rá, hogy eljuttattam a fiúkat egészen a döntőig. Óriási lehetőség megszerezni a második legnagyobb európai trófeát. 

Csodálatos menetelésünk volt, ez pedig egy fantasztikus összecsapás lesz. De a finálé csak akkor igazán szép, ha te nyersz.
 

Oliver Glasner, a Frankfurt mestere is várakozással telve néz a küzdelem elé: „Az érzelmeink csak erősödtek az elmúlt időszakban. Nagyon büszke vagyok a játékosokra, arra, amit az utóbbi két hónap alatt véghezvittek. Mind a két csapat teljesen megérdemelten jutott a döntőbe. Ami a Rangerst illeti, úgy látom őket, mint a West Ham és a Barcelona elegyét. (…) Csúcsteljesítményt kell nyújtanunk.”

A találkozón a Frankfurtból Hinteregger comb-, míg Ramaj térdsérülés miatt nem lép pályára, a skótoknál Hagi térd-, Helander láb-, Morelos izomsérülés, Ofoborh szívproblémák miatt kénytelen kihagyni az összecsapást.

A finálé helyszíne a mintegy 43 ezer fős sevillai Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán; a meccsen szlovén játékvezetők működnek közre: Slavko Vinčić munkáját Tomaž Klančnik és Andraž Kovačič segítik.

Az UEFA Európa Liga döntőjén szerdán 21 órakor harsan fel a kezdősípszó, a mérkőzést nem sokkal a lefújás után máris visszanézhetik az RTL Most+ felületén!

A képek forrása: uefa.com

 

#UEFA#Sport#döntő#nyertes#sevilla#frankfurt#glasgow rangers

Címlapról ajánljuk