UEFA

Megvannak az UEFA Európa Liga és a Konferencia Liga döntősei

rtl.hurtl.hu

2022. május 6. 17:45

Kialakultak az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga fináléjának párosításai, miután csütörtökön lejátszották az elődöntők visszavágóit is. A Frankfurt a West Hamet, a Glasgow az RB Leipziget, a Feyenoord a Marseille-t, az AS Roma pedig a Leicestert búcsúztatta.

Frankfurt – West Ham United: 1-0 (összesítésben: 3-1)

A Frankfurt jutott be az UEFA Európa Liga fináléjába, miután másodszor is legyőzte a West Hamet. Az elődöntő első mérkőzésén 2-1-es német siker született; most Borre 26. percben szerzett találatával nyertek a házigazdák. A vendégek dolgát nehezítette, hogy Cresswell a 17. percben piros lapot kapott, így szinte végig emberhátrányban kellett játszaniuk.

Összesítésben végül 3-1-gyel búcsúzott az angol csapat, a Frankfurt a Glasgow Rangers-szel mérkőzhet meg a döntőben.

Olympique de Marseille – Feyenoord: 0-0 (összesítésben: 2-3)

Nem született gól a Marseille – Feyenoord UEFA Európa Konferencia Liga elődöntő-visszavágón, így az első mérkőzésen elért 3-2-es győzelmének köszönhetően a holland csapat lesz ott a döntőben, a franciáknak véget ért a Konferencia Liga-menetelése. A fináléban a Feyenoord az AS Romával találkozik majd. Az olaszok elődöntőjéről itt írtunk bővebben.

Glasgow Rangers – RB Leipzig: 3-1 (összesítésben: 3-2)

A Glasgow Rangers jutott be az UEFA Európa Liga döntőjébe, miután hazai pályán 3-1-re legyőzte az RB Leipziget. A házigazdáknál Tavernier a 19., Kamara a 24. és Lundstram a 81. percben talált be, a németek gólját Nkunku szerezte a 71. percben. Miután az odavágón 1-0-ás lipcsei siker született, így 3-2-es összesítéssel a skót együttes küzdhet meg a Frankfurttal a trófeáért a sevillai fináléban.

Az UEFA Európa Liga döntőjét május 18-án rendezik a spanyolországi Sevillában; az UEFA Európa Konferencia Ligáét május 25-én az albániai Tiranában. Az összecsapásokat nem sokkal a lefújás után visszanézhetik majd az RTL Most+ felületén!

A képek forrása: uefa.com

#UEFA#Sport#európa liga#konferencia liga#döntősök

Címlapról ajánljuk