UEFA

Borussia Dortmund vs. Rangers – megkezdődik a rájátszás!

rtl.hurtl.hu

2022. február 15. 15:49

Az egyenes kieséses szakasszal folytatódnak csütörtökön az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga küzdelmei az RTL+-on és az RTL Most+-on. A képernyőn 18:30-tól a Borussia Dortmund csap össze a Rangers-szel; valamint 21 órától érkezik Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik csapata, az RB Leipzig, amely a Real Sociedad ellen vívhatja ki a továbbjutást. Az RTL Most+-on további nyolc találkozót is élőben követhetnek, a mérkőzések utáni összefoglalónkban pedig megnézhetik a játéknap legszebb és legérdekesebb pillanatait. Tartsanak velünk!

Először is nézzük meg, hogy a cseppet sem egyszerű lebonyolítás hogyan néz ki a két kupasorozat tavaszi fordulójában!

Az őszi csoportküzdelmek során eldőlt, mely csapatok jutnak tovább az egyenes kieséses szakaszba. Az UEFA Európa Ligában a csoportgyőztesek egyenesen a nyolcaddöntőben folytathatják, a második helyezettek a nyolcaddöntő rájátszásában lépnek pályára, míg a harmadikok az UEFA Európa Konferencia Ligában bizonyíthatnak. A playoffban, amelynek mérkőzéseit február 17-én és 24-én rendezik, az UEFA Bajnokok Ligájának csoportharmadikjai vívnak meg az EL csoportmásodikjaival.

Az UEFA Európa Konferencia Liga őszi csoportköréből minden csoport első két helyezettje jutott tovább; a győztesek itt is egyenesen a nyolcaddöntőbe, a másodikok pedig a nyolcaddöntő rájátszásába. A Konferencia Liga playoffjában (amelynek összecsapásait ugyanazokon a napokon rendezik, mint ez Európa Ligáét) az UEFA Európa Liga csoportharmadikjai találkoznak az UEFA Európa Konferencia Liga csoportmásodikjaival.

Ami közös mindkét liga rájátszásában, hogy a párharcok győztesei bejutnak a legjobb 16 közé, a vesztesek búcsúznak a további küzdelmektől.

Forrás: uefa.com; facebook.com/EuropaLeague

A csütörtökön 18:45-kor kezdődő meccsek közül az alábbiakkal várjuk önöket a televízió képernyője előtt és prémium online platformunkon:

Borussia Dortmund – Rangers FC

Az RTL+-on 18:30-tól az UEFA Bajnokok Ligája C csoportjából érkező Borussia Dortmund a Rangers FC-t fogadja. A szabályok szerint az első mérkőzéseket a BL-ből érkező együttesek játsszák otthon.

A Dortmund az őszi csoportküzdelmeket három vereséggel és három győzelemmel zárta. A Beşiktaşt oda-vissza legyőzte (egyszer 2-1-re, egyszer 5-0-ra), a Sportinggal szembeni mérlege egy győzelem (1-0) és egy vereség (3-1), míg az Ajaxtól mindkétszer kikapott (4-0 és 3-1). Az ezzel elért 9 pontja azt jelentette, hogy holtversenyben állt a Sportinggal a 2-3. helyen, de az egymás elleni eredmények miatt végül a harmadik helyen zárt, és így az EL-ben folytathatja.

A Rangers az UEFA Európa Liga A csoportjában volt érdekelt, a skót csapat a Lyon mögött a második helyen végzett a két győzelmével, két döntetlenjével és két vereségével elért 8 pontjának köszönhetően. Egyszer-egyszer a Brøndbyt (2-0) és a Sparta Prahát (2-0) győzte le, egyszer a Lyonnal (1-1) és egyszer a Brøndbyvel (1-1) ikszelt, és egyszer-egyszer kikapott a Lyontól (2-0) és a Sparta Prahától (1-0).

Marco Rose, a Dortmund 2021-ben kinevezett vezetőedzője így vélekedik a csütörtöki mérkőzésről: „A Rangers egy nagyszerű, tradicionális skót klub. Mindig izgalmas meccseket játszanak, és csodás szurkolóik vannak. Kihívás lesz ellenük pályára lépni.”

Giovanni van Bronckhorst, a Rangers menedzsere is nyilatkozott: „Egy európai topcsapat ellen játszani jó teszt számunkra. Nem lesz könnyű – de a kihívások éltetnek minket, úgy az életben, mint a futballban. A legjobbakkal akarsz megmérkőzni. A legjobb formánkat kell nyújtanunk ellenük.”

A Dortmundból Emre Can tölti eltiltását, a Rangersben mindenki pályára léphet, ám ha Alfredo Morelos vagy Fashion Sakala lapot kap csütörtökön, ki kell hagynia a következő mérkőzést.

A meccset a 81 ezer fő befogadóképességű BVB Stadion Dortmundban rendezik, Clément Turpin francia játékvezető irányításával, akinek segítői honfitársai, Nicolas Danos és Cyril Gringore lesznek.

Fotó: uefa.com; facebook.com/EuropaLeague

18:45-től az RTL Most+ felületén is négy mérkőzést közvetítünk élőben az UEFA Európa Ligából és az UEFA Európa Konferencia Ligából. Lássuk!

Fenerbahçe SK – Slavia Praha

Szalai Attila csapata a cseh Slavia Praha ellen vívhatja ki a továbbjutást az UEFA Európa Konferencia Liga nyolcaddöntőjének rájátszásában. A Fenerbahçe az EL D csoportjában végzett a harmadik helyen a Frankfurt és az Olympiakosz Pireusz mögött, míg a Slavia Praha a Konferencia Liga E csoportjában elért második helyének köszönhetően folytathatja. A csütörtöki mérkőzést olasz játékvezetők irányítják majd.

FC Zenit – Real Betis

A szentpétervári Zenit és a sevillai Real Betis az UEFA Európa Liga nyolcaddöntőjébe kerülésért csap össze csütörtökön. Az oroszok az UEFA Bajnokok Ligájának H csoportjából jutottak be a playoffba (a Juventus és a Chelsea előzte meg őket), a spanyolok pedig az EL G csoportjában végeztek a Leverkusen mögött a második helyen. Francia bírók vezetik az összecsapást.

Sheriff Tiraspol – S.C. Braga

A portugál Braga látogat a moldáv Sheriff Tiraspol otthonába az EL nyolcaddöntője rájátszásának első mérkőzésén. A házigazdák az UEFA Bajnokok Ligája D csoportjából érkeztek, a Real Madrid és az Inter mögött lettek harmadikok, míg vendégeik a Crvena zvezda mögött végeztek a második helyen az UEFA Európa Liga F csoportjában. A meccsen holland játékvezetők működnek közre.

FC Midtjylland – PAOK

Az UEFA Európa Konferencia Liga nyolcaddöntőjének playoffjában mérkőzik meg egymással a dán Midtjylland és görög PAOK. A hazaiaknak az EL F csoportjában elért harmadik helyüknek köszönhetően van még esélyük a folytatásra, míg a PAOK a Konferencia Liga F csoportjában lett második az FC København mögött. Az összecsapáson angol bírók fújják a sípot.

Borussia Dortmund – Rangers és a három magyarral felálló RB Leipzig – Real Sociedad UEFA Európa Liga-mérkőzések csütörtökön 18:30-tól és 21 órától élőben az RTL+-on! Az összecsapások után a játéknap legszebb és legizgalmasabb jeleneteit is megnézhetik összefoglalónkban. Emellett további 8 találkozót élőben követhetnek az RTL Most+-on is. Szurkoljanak velünk!

 

#UEFA#Sport#borussia dortmund#rangers#rájátszás#konferencia liga#RTL+#RTL Három

Címlapról ajánljuk