UEFA

Nyert az Olympiakosz a Fenerbahçe ellen

rtl.hurtl.hu

2021. november 26. 15:52

A válogatott szünet után ismét harcba szálltak a csapatok a továbbjutásért az UEFA Európa Ligában és az UEFA Európa Konferencia Ligában. Az Olympiakosz Pireusz legyőzte a Fenerbahçét; nyert az AS Roma, a Leicester, az Eindhoven és a Monaco is. Nézzük, milyen eredmények születtek a 21 órás mérkőzéseken!

 

Olympiakosz Pireusz – Fenerbahçe: 1-0

Szalai Attila csupán csereként, a 78. percben lépett pályára az összecsapáson, melynek tétje a Fenerbahçe számára nagy volt: ha nyert volna a török csapat, maradt volna esélye továbbjutni az UEFA Európa Liga egyenes kieséses szakaszába. Mivel azonban a vendégek 1-0-ra kikaptak, így biztossá vált, hogy a Fener az UEFA Európa Konferencia Liga nyolcaddöntőjének rájátszásában folytatja, míg az Olympiakosz az utolsó forduló eredményeitől függően tabellaelsőként akár még bejuthat az UEFA Európa Liga nyolcaddöntőjébe is.

A hazai görög szurkolók fantasztikus hangulatot teremtettek a találkozón, amelynek egyetlen gólja a hajrában, a rendes játékidő utolsó percében született. Baloldalról indult az akció, Reabciuk robogott el a szélen, majd középre tartó pontos passzát az érkező Soares iszonyatos erővel bombázta a kapuba. Másodszor sem sikerült legyőznie tehát a Fenerbahçénak a görögöket az UEFA Európa Liga D csoportjában, ahol az utolsó játéknapon dől majd el, hogy a Frankfurt vagy az Olympiakosz végez a tabella élén.

 

 

21 órától is négy mérkőzést közvetítettünk élőben az UEFA Európa Ligából és az UEFA Európa Konferencia Ligából az RTL Most+ felületén.

 

AS Roma - Zorja Luhanszk: 4-0

Esélyt sem adott a Roma a Luhanszknak. Perez és Zaniolo első félidős góljainak, valamint Abraham második játékrészben szerzett duplájának köszönhetően 4-0-ra legyőzte ellenfelét az olasz csapat. Az UEFA Európa Konferencia Liga C csoportjában így az olaszok a második helyen állnak a Bodø/Glimt mögött egy ponttal lemaradva, míg a Luhanszk a harmadik. Az már eldőlt, hogy az ukránok nem juthatnak tovább, az viszont az utolsó játéknapon derül majd ki, hogy a Bodø/Glimt vagy az AS Roma végez-e a tabella élén.

 

Leicester City - Legia Varsó: 3-1

A mérkőzés összes találata az első félidőben esett, Daka 11. és Maddison 21. perces góljaira Mladenovic a 26. percben még tudott válaszolni, de alig öt perccel később Ndidi is betalált, amivel ki is alakult a későbbi végeredmény. Az UEFA Európa Liga C csoportjában így a Leicester áll az élen 8 ponttal, őt követi a Szpartak Moszkva és a Napoli 7-7 ponttal és a negyedik a Legia Varsó 6 ponttal. Nagyon éles a küzdelem, ebben a csoportban az utolsó fordulóban dől majd el minden.

 

PSV Eindhoven - Sturm Graz: 2-0

Az UEFA Európa Liga B csoportjában az ötödik játéknapon két dolog derült ki: a Monaco bejutott a nyolcaddöntőbe, illetve a Sturm Graz búcsúzik majd a további küzdelmektől.

A csütörtöki mérkőzés első gólját Carlos Vinicius tizenegyesből szerezte a 45. percben, majd Bruma 56. perces találata állította be a végeredményt. A PSV így jelenleg második a tabellán 8 ponttal, a Real Sociedad a harmadik két pontos hátrányban.

 

AS Monaco - Real Sociedad: 2-1

Az UEFA Európa Liga B csoportjának másik találkozóján három gól esett, ebből kettőt az AS Monaco szerzett, amely győzelmével bebiztosította helyét az EL nyolcaddöntőjében. Először Volland talált be a 28. percben, amire Isak válaszolt a 35.-ben. A házigazdák második gólját alig három perccel később Fofana lőtte, ezzel kialakítva a 2-1-es végeredményt.

Az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga két hét múlva folytatódik a csoportkör utolsó fordulójával, amikor is eldől, ki az, aki továbbjut az egyenes kieséses szakaszba. Komoly izgalmak várhatók, ne hagyják ki! December 9-én ismét 10 mérkőzést közvetítünk majd élőben az RTL+-on és az RTL Most+ felületén, érdemes lesz velünk tartani.

 

A kép forrása: uefa.com

#UEFA#európa liga#európa konferencia liga#Sport

Címlapról ajánljuk