UEFA

Hat gól, török győzelem

rtl.hurtl.hu

2021. november 26. 15:43

A válogatott szünet után ismét harcba szálltak a csapatok a továbbjutásért az UEFA Európa Ligában és az UEFA Európa Konferencia Ligában. A Galatasaray sokgólos mérkőzésen győzte le a Marseille-t; a Leverkusen, a Lazio és a West Ham is nyert; a Tottenham viszont alulmaradt Muraszombaton. 

 

Galatasaray – Marseille: 4-2

Hat gólt és Galatasaray-győzelmet hozott az UEFA Európa Liga E csoportjának mérkőzése. Az első találat már a 12. percben megszületett: Feghouli passzolt Cicâldăuhoz, aki ugyan nem pont úgy találta el a labdát, ahogy szerette volna, de végül így is megzörrent a háló. A 30. percben már 2-0-át mutatott a kijelző: Caleta-Car lábáról pattant saját kapujába a labda. A 64. percben Akturkoglu robogott végig a balszélen, majd passzolt be középre Feghoulinak, akinek már könnyű dolga volt: csupán az üres kapuba kellett begurítania. Alig négy perccel később büntetőhöz jutott a Marseille. Milik bal alsó sarokba tartó lövését Muslera hárította, azonban a lengyel játékos szerencséjére a kipattanót be tudta vágni, 3-1-re módosítva az állást. A mérkőzés végére felpörögtek az események. A 83. percben Babel kapott egy remek kiugratást, és a kapus felett átemelve megszerezte a törökök negyedik gólját. Alig kellett két percet várnunk a következő találatra: de La Fuente ívelt be a Galatasaray kapuja elé, ahol Milik egy remek mozdulattal fejelt a háló jobb alsó sarkába, beállítva ezzel a 4-2-es végeredményt.

A tabellát továbbra is 11 pontjával a Galatasaray vezeti, második 8 ponttal a Lazio, míg a Marseille 4 pontja a harmadik helyre elegendő. A továbbjutás viszont még mindig nem dőlt el, maradtak nyitott kérdések és izgalmak a következő, utolsó fordulóra is.

18:45-től az RTL Most+ felületén is négy mérkőzést közvetítettünk élőben az UEFA Európa Ligából és az UEFA Európa Konferencia Ligából. Mutatjuk, ezeken milyen eredmények születtek:

 

Bayer Leverkusen – Celtic: 3-2

Izgalmas, ötgólos találkozót hozott az UEFA Európa Liga G csoportjának összecsapása. Andrich már a 16. percben megszerezte a vezetést a házigazdáknak, ám a Celtic még az első félidőben kiegyenlített Juranovic büntetője révén. Sőt, az 56. percben Jota találatával még a vezetést is megszerezte a skót csapat. Ezután sokáig nem változott az eredmény, mígnem egy huszáros hajrával (Andrich 82. és Diaby 87. percben lőtt góljaival) végül megfordította a meccset a Leverkusen. Ebben a csoportban már nem maradtak nyitott kérdések, a Leverkusen bejutott az EL nyolcaddöntőbe, a Betis a nyolcaddöntő rájátszásába, míg a Celtic az UEFA Európa Konferencia Liga rájátszásában folytathatja; a Ferencváros búcsúzott a további küzdelmektől. 

 

Lokomotív Moszkva – Lazio: 0-3

Az első félidő nem hozott találatot az két csapat összecsapásán, a második viszont egyenesen hármat is: Immobile az 56. percben tizenegyesből megszerezte a Laziónak a vezetést, majd a 63. percben – szintén büntetőből – ugyanő duplázott. A végső döfést Pedro adta meg a 87. percben - a vendégek így végül sima, háromgólos győzelmet arattak. Az UEFA Európa Liga E csoportjában tartogat majd izgalmakat az utolsó játéknap is, hiszen még nem dőlt el a továbbjutás sorsa.

 

Mura – Tottenham: 2-1

Visszavágott a Mura a Tottanhemnek a második forduló súlyos vereségéért. Horvat már a 11. percben megszerezte a hazaiaknak a vezetést. Az egyenlítéssel sokáig hiába próbálkozott a Tottenham, míg végül Kane a 72. percben betalált. Ezután valószínűleg már mindenki elkönyvelte magában az 1-1-es végeredményt, ám a 94. percben jött Marosa, és eldöntötte a találkozót a muraszombatiak javára. Az UEFA Európa Konferencia Liga G csoportjában az már biztossá vált, hogy a Rennes végez az első helyen, a másik továbbjutó hely viszont még nem dőlt el a Tottenham és a Vitesse között.

 

Rapid Wien - West Ham: 0-2

A járvány miatt zártkapus mérkőzésen fogadta londoni ellenfelét a Rapid Wien az UEFA Európa Liga H csoportjában. A vendégcsapat két egymást követő gyors góllal, alig 7 perc alatt eldöntötte a meccs sorsát. Yarmolenko a 40. percben szerezte meg a vezetést, majd az első félidő hosszabbításának második percében Noble is betalált büntetőből. Mivel a második játékrészben több gól már nem esett, az összecsapás végeredménye 2-0 maradt a West Ham javára. Az már eldőlt, hogy az angol együttes bejutott az UEFA Európa Liga nyolcaddöntőjébe, a másik két továbbjutó hely sorsa viszont még kiadó.

 

Az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga két hét múlva folytatódik a csoportkör utolsó fordulójával, amikor is eldől, ki az, aki továbbjut az egyenes kieséses szakaszba. Komoly izgalmak várhatók, ne hagyják ki! December 9-én ismét 10 mérkőzést közvetítünk majd élőben az RTL+-on és az RTL Most+ felületén, érdemes lesz velünk tartani.

 

A kép forrása: uefa.com

#UEFA#UEFA Európa Konferencia Liga#európa liga#Sport

Címlapról ajánljuk