UEFA

Nagy a tét az Olympiacos és a Fenerbahçe számára is

rtl.hurtl.hu

2021. november 24. 11:00

A válogatott szünet után ismét harcba szállnak a csapatok a továbbjutásért az UEFA Európa Ligában és az UEFA Európa Konferencia Ligában! 21 órától is öt mérkőzést közvetítünk élőben az RTL+-on és az RTL Most+-on. Ha minket választanak, többek között megnézhetik az AS Romát, az Olympiacost és a Fenerbahçét, a Monacót vagy épp a Legia Varsót. 23:15-től érkezik az összefoglalónk is a forduló legszebb jeleneteivel.


Olympiakosz Pireusz – Fenerbahçe

Nagy a versenyfutás a továbbjutó helyekért az UEFA Európa Liga D csoportjában. Jelenleg a Frankfurt vezeti a tabellát 10 ponttal, mögötte második az Olympiakosz 4 pontos hátrányban, és tőlük csupán egy ponttal van lemaradva a Fener. Ahhoz tehát, hogy Szalai Attila csapata elmozduljon a harmadik helyről, idegenben kell megpróbálnia visszavágni a második fordulóban elszenvedett vereségért. Szeptember 30-án ugyanis a görögök Soares góljának és Masouras duplájának köszönhetően magabiztos, 3-0-ás győzelmet arattak Törökországban.

Ha csütörtökön nyer az Olympiakosz, már biztosan az első két hely valamelyikén végez. Ha rajta kívül a Frankfurt is behúzza saját mérkőzését az Antwerp ellen, akkor a pireuszi csapat mindenféleképp második lesz a csoportban. Nagy a tét a Fenerbahçe számára is: ha veszítenek, már nem érhetik el az első két hely valamelyikét. Amennyiben azonban az Antwerp nem nyer Frankfurtban, a harmadik, UEFA Európa Konferencia Ligát érő hely már biztosan az isztambuli együttesé.

Sem az Olympiakoszban, sem a Fenerben nincs eltiltott játékos, a törököknél viszont Zajc kihagyja a soron következő találkozót, amennyiben csütörtökön sárga lapot kap. A házigazdáknál Fortounis térd-, a vendégeknél Bayindir váll-, Luiz Gustavo izom-, Valencia pedig bokasérülés miatt nem lép pályára.

A pireuszi Karaiszkákisz Stadionban rendezett meccsen a spanyol Antonio Mateu Lahoz fújja majd a sípot, munkáját Pau Cebrián Devís és Roberto del Palomar segítik.
 


21 órától az RTL Most+ felületén szintén négy mérkőzést közvetítünk élőben az UEFA Európa Ligából és az UEFA Európa Konferencia Ligából. Lássuk hát!

 

AS Roma - Zorja Luhanszk

A tabella második és harmadik helyezettje csap össze csütörtökön. Az UEFA Európa Konferencia Liga C csoportjában az AS Romának 7, a Zorja Luhanszknak 6 pontja van, ami minösszesen 1, illetve 2 pontos lemaradást jelent az első helyen álló Bodø/Glimttől. Teljesen nyílt tehát a küzdelem a továbbjutó helyekért. Az első mérkőzésen az olaszok simán, 3-0-ra győztek - az ukránoknak itt a remek lehetőség a visszavágásra. A csütörtöki találkozón román bírók működnek közre.

 

Leicester City - Legia Varsó

7, 6, 5, 4 – így alakulnak a pontok az UEFA Európa Liga C csoportjában. Az első a Napoli, a tabella második és harmadik helyén pedig a Legia Varsó és a Leicester áll. Semmi nem dőlt még tehát el. A két csapat első találkozóján a lengyelek Emreli góljával hazai pályán győztek 1-0-ra. A mostani összecsapáson német játékvezetők bíráskodnak.

 

PSV Eindhoven - Sturm Graz

Az első mérkőzésen az Eindhoven nem hagyott túl sok esélyt a graziaknak: idegenben győzte le őket 4-1-re. Az osztrákoknak egyébként sem alakult túl jól az őszi csoportkör: három vereségük mellett mindösszesen egy döntetlen áll a nevük mellett az UEFA Európa Liga B csoportjában. Holland ellenfelüknek is csak egy győzelme van – épp a Graz elleni –, de mivel emellett kétszer is ikszeltek, így számukra még nem elérhetetlen a továbbjutás. A meccsen a sípot lengyel bírói gárda fújja majd.

 

AS Monaco - Real Sociedad

Az UEFA Európa Liga B csoportja másik találkozójának résztvevői viszont nem szeretnék, hogy az Eindhoven bármelyiküket is kiüsse a továbbjutó helyek valamelyikéről. A nyolcpontos Monaco célja csoportelsőségének megőrzése és bebiztosítása, a hatpontos Real Sociedad viszont szeretné átvenni az első helyet. A felek a szeptember 30-i meccsükön nem bírtak egymással, 1-1-es döntetlent játszottak. Az összecsapást szlovák játékvezetők irányítják.

 

Galatasaray - Marseille és Olympiakosz Pireusz - Fenerbahçe UEFA Európa Liga-mérkőzések csütörtökön 18:30-tól és 21 órától élőben az RTL+-on; 23:15-től pedig az ötödik játéknap legszebb és legizgalmasabb jeleneteit is megnézhetik összefoglalónkban. Emellett további 8 összecsapást élőben követhetnek az RTL Most+-on is. Tartsanak velünk!

 

A képek forrása: uefa.com

#UEFA#európa liga#európa konferencia liga#Sport

Címlapról ajánljuk