UEFA

Török-francia összecsapás 18:30-tól az RTL+-on

rtl.hurtl.hu

2021. november 23. 13:04

A válogatott szünet után ismét harcba szállnak a csapatok a továbbjutásért az UEFA Európa Ligában és az UEFA Európa Konferencia Ligában! Az ötödik fordulóban jó szokásunk szerint ismét 10 mérkőzést láthatnak 18:30-tól élőben az RTL+-on és az RTL Most+-on, többek között pályára lép a Galatasaray és a Marseille, a Tottenham, a Celtic és a Bayer Leverkusen. Az összecsapások után, 23:15-től pedig összefoglalónkban megnézhetik a játéknap legszebb és legérdekesebb pillanatait is.

 

Galatasaray – Marseille

Az RTL+-on 18:30-tól a török Galatasaray csap össze a francia Marseille-jel az UEFA Európa Liga E csoportjában. Mindkét csapat megőrizte veretlenségét ez elmúlt négy forduló során, ám hatalmas különbség, hogy míg a hazai együttes két győzelemmel és két döntetlennel – valamint az ezekkel szerzett 8 ponttal - vezeti a tabellát, addig a Marseille az összes eddigi mérkőzésén ikszelt (összesen 4 pontja van, amivel harmadik), így neki a cél az első győzelem megszerzése lehet.

A két csapat a második játéknapon találkozott először UEFA által szervezett eseményen. Azon a meccsen nem bírtak egymással a felek, 0-0-ás döntetlen született. Amennyiben a Galatasaray most is elkerüli a vereséget, bebiztosítja a helyét az UEFA Európa Liga kieséses szakaszában.

A Galatasarayban nincs eltiltott játékos, Diagne és Muslera viszont kihagyja a következő találkozót, ha csütörtökön lapot kap. A Marseille-ből pedig Payet és Rongier tölti eltiltását, és Kamara soron következő mérkőzése van veszélyben, amennyiben besárgul. A törököknél Boey izom-, Turan bokasérülés miatt nem lép pályára, a franciáknál Ünder gyógyul még hátsérüléséből.

A meccset az 52 000 fő befogadóképességű isztanbuli Ali Sami Yen Spor Kompleksiben rendezik, Tobias Stieler német játékvezető irányításával, akinek segítői Eduard Beitinger és Robert Kempter lesznek.

 

 

18:45-től az RTL Most+ felületén is négy mérkőzést közvetítünk élőben az UEFA Európa Ligából és az UEFA Európa Konferencia Ligából. Íme!

 

Bayer Leverkusen - Celtic

Habár látszólag magabiztosan vezeti az UEFA Európa Liga G csoportját a Leverkusen, nagyon sok minden változhat még a hátralévő két forduló alakulásától függően. A német csapat 10 ponttal áll az élen, mögött 7-tel a Betis foglal helyet, a Celtic 6 pontjával a harmadik a tabellán. A két együttes első mérkőzését magabiztosan, 4-0-ra nyerte idegenben a Leverkusen, meglátjuk, most is sikerül-e behúzniuk (amivel hatalmas lépést tennének a csoportelsőség felé), vagy esetleg vissza tudnak vágni a skótok? A csütörtöki találkozón görög bírók fújják a sípot.

 

Lokomotív Moszkva - Lazio

A csapatok szeptember 30-i első összecsapásán a Lazio Basic és Patric góljaival 2-0-ra felülmúlta orosz ellenfelét, amelynek erejéből mindösszesen két döntetlenre és két vereségre futotta az eddigi négy mérkőzésen, szemben az olaszok egy győzelmével, egy vereségével és két döntetlenjével. A Lazio így az UEFA Európa Liga E csoportjának második helyén áll a Galatasaray mögött 3 ponttal lemaradva, míg a moszkvaiak két ponttal az utolsó helyet foglalják el. A csütörtöki találkozón portugál játékvezetők működnek közre.

 

Mura - Tottenham

A maribori Ljudski vrt stadionban fogadja ellenfelét a muraszombati csapat. A házigazdák az eddigi négy fordulóban egyszer sem tudtak nyerni, így nem meglepő, hogy 0 pontjuk csupán az UEFA Európa Konferencia Liga G csoportjának utolsó helyére elegendő. A tabella élén a tízpontos Rennes áll, a Tottenham a második 7 ponttal. Ha beigazolódik a papírforma – azaz az angolok a hazai pályán elért 5-1-es győzelem után idegenben is megverik a Murát -, akkor hatalmas lépést tehet a továbbjutás felé Antonio Conte együttese. Az összecsapást portugál bírók irányítják.

 

Rapid Wien - West Ham

Az UEFA Európa Liga H csoportjában a West Ham áll az élen, 10 pontját három győzelemmel és egy döntetlennel szerezte. Csütörtöki ellenfele ellenben az eddigi négy találkozón csak egyszer tudott nyerni, amivel az utolsó a tabellán. Legutóbb a felek a második fordulóban csaptak össze, akkor a londoniak 2-0-ra megverték osztrák ellenfelüket. A sípot a meccsen orosz bírói gárda fújja majd.

 

Galatasaray - Marseille és Olympiacos - Fenerbahçe UEFA Európa Liga-mérkőzések csütörtökön 18:30-tól és 21 órától élőben az RTL+-on; 23:15-től pedig az ötödik játéknap legszebb és legizgalmasabb jeleneteit is megnézhetik összefoglalónkban. Emellett további 8 összecsapást élőben követhetnek az RTL Most+-on is. Tartsanak velünk!

 

A képek forrása: uefa.com

#UEFA#európa liga#európa konferencia liga#Sport

Címlapról ajánljuk