UEFA

Szalai Attiláék az RTL+ képernyőjén!

rtl.hurtl.hu

2021. szeptember 29. 20:47

Az UEFA Európa Liga és az UEFA Európa Konferencia Liga elérkezett a második fordulójához, így csütörtökön 18:30-tól az RTL+-on és az RTL Most+-on ismét tíz összecsapást élvezhettek élőben, 23:15-kor pedig érkezik az összefoglaló a játéknap legizgalmasabb pillanataival!

Az RTL+-on 18:30-tól Szalai Attila csapata, a Fenerbahçe lép pályára az Olympiacos ellen az UEFA Európa Ligában, míg online platformunkon további négy mérkőzés közül választhattok. Utánajártunk, mire számíthatunk a korábban kezdődő összecsapásainkon.

Ha Fenerbahçe, akkor a legtöbb magyarnak valószínűleg Szalai Attila neve ugrik be elsőre. A 23 éves válogatott játékos idén januárban szerződött Törökországba, azóta pedig összesen 32 mérkőzésen lépett pályára (beleértve a török bajnokság, azaz a Süper Lig; az UEFA Európa Liga és török kupa meccseket is), és hátvéd létére már három gólt is szerzett isztambuli klubjának. Szalai négy és fél éves szerződést írt alá, de a legfrissebb sajtóhírek szerint a spanyol Atlético Madrid már a téli átigazolási szezonban átcsábítaná magához.

A Fenerbahçe jelenleg a második helyen áll az UEFA Európa Liga D csoportjában, miután az első fordulóban 1-1-es döntetlent játszott a Frankfurt otthonában (a törökök gólját egyébként az a Mesut Özil szerezte, akire szintén érdemes odafigyelnünk, ha a Fenerbahçe kerül szóba).
 


Csütörtöki ellenfelük, az Olympiacos vezeti a csoportot, ők 2-1-es győzelemmel mutatkoztak be két hete, El Arabi és Reabciuk találatával győzték le a belga Antwerpet.

A két együttes még soha nem találkozott egymással UEFA által szervezett eseményen. A Fenerbahçe az idei szezonban két év kihagyás után története során hatodszor jutott be az UEFA Európa Liga csoportkörébe, miután harmadik lett a török bajnokságban a Beşiktaş és a Galatasaray mögött. Ellenfele, az Olympiacos a 2020/21-es idényben 46.(!) alkalommal nyerte meg a görög bajnokságot, és jelenleg is vezetik a Szuperliga tabelláját, eddigi négy meccsükből háromszor győzve. A pireuszi csapat egyike a jelenlegi kiírásban szereplő nyolc regnáló nemzeti bajnok együttesnek.

A csütörtöki mérkőzést spanyol játékvezető, Alejandro Hernández vezeti majd, segítői José Naranjo és Teodoro Sobrino lesznek.

 

Az RTL Most+ felületén 18:45-től további négy mérkőzést közvetítünk élőben. Lássuk, ezekről mit érdemes tudnunk!
 


Legia Warszawa - Leicester City FC

Az UEFA Európa Liga C csoportjának első helyén álló lengyel csapat fogadja a legutóbb a Napoli ellen 2-2-es döntetlent játszó angolokat. A Legia Warszawa az első fordulóban a Szpartak Moszkvát győzte le 1-0-ra Kastrati utolsó pillanatos, 91. percben szerzett góljával. A két együttes szintén először találkozik egymással UEFA által rendezett eseményen. A meccset horvát bírói gárda vezeti.
 

FC Zorya Luhansk - AS Roma

A 0 pontos Luhanszkhoz látogat a 3 pontos Roma. Az UEFA Európa Konferencia Liga első játéknapján az olasz csapat ellentmondást nem tűrően 5-1-re győzte le a CSZKA Szófiát; míg az ukrán együttes a Bodø/Glimt ellen szenvedett 3-1-es vereséget. A csütörtöki összecsapáson sérülés miatt nem lép pályára Sevcsenko a Luhanszkból és Spinazzola az AS Romából. A sípot portugál bíró fújja majd.
 

SSC Napoli - FC Szpartak Moszkva

Az UEFA Európa Liga C csoportjának másik mérkőzésén az olasz Napoli látogat Moszkvába. A csapatok kétszer találkoztak egymással UEFA szervezte eseményen; 1990-ben, amikor a Bajnokcsapatok Európa-kupájában két 0-0-s meccset követően büntetőkkel az oroszok jutottak tovább. A nápolyi Stadio Diego Armando Maradonában rendezett mérkőzést szlovák bírók irányítják majd.
 

Real Sociedad de Fútbol - AS Monaco FC

Az UEFA Európa Liga B csoportjában az első fordulóban a Sturm Grazot 1-0-ra legyőző Monaco látogat a san sebastiáni Estadio de Anoetába. A házigazdák egy pontjukkal a tabella második helyén állnak, miután az előző meccsen 2-2-es döntetlent játszottak a PSV Eindhoven vendégeként. A két együttes hivatalos UEFA-mérkőzést még nem játszott egymás ellen, ám most nyáron egy felkészülésit igen, amikor is a spanyolok Januzaj és Willian José góljaival 2-1-re nyertek. A csütörtöki találkozón orosz játékvezetők működnek közre.
 

Fenerbahçe - Olympiacos és Celtic - Leverkusen UEFA Európa Liga mérkőzés csütörtökön 18:30-tól és 21:00-tól élőben az RTL+-on; majd 23:15-től következik az összefoglaló a második forduló legszebb és legizgalmasabb jeleneteivel! Illetve azt se felejtsétek el, hogy további 8 találkozót az RTL Most+-on követhettek élőben. Tartsatok velünk!


A képek forrása: uefa.com; facebook.com/EuropaLeague

#UEFA#RTL+#RTL Három#UEFA Európa Liga#UEFA Európa Konferencia Liga#RTL Most+#Sport

Címlapról ajánljuk