Tudomány-Tech

Férjhez ment a híres kétfejű sziámi ikerpár egyik tagja, azóta is boldogan élnek hármasban

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. március 28. 13:59

Abby és Brittany Hensel egy minnesotai általános iskolában tanítanak, miután Abby 2021-ben férjhez ment egy veterán katonához.

Újra bekerült a hírekbe a világ egyik leghíresebb sziámi ikerpárja, a minnesotai Abby és Brittany Hensel. A két nő az összenőtt ikerpárok közt azért számít különlegesnek, mert törzsüktől fölfelé válnak két külön személlyé.

Amikor 1990-ben megszülettek, szüleik, Patty és Mike Hensel nem vállalták szétválasztásukat, mert túl kockázatosnak ítélték a rendkívül bonyolult műtétet. Az orvosok ugyanis azon az állásponton voltak, hogy egyikük mindnekélpp belehalt volna a szétválasztásba. 

Az ikerpár azóta fölnőtt. Szerveik közt van ami közös és van amiből kettő van: négy tüdőlebenyük van, ebből kettő van összenőve, két külön szív dobog a közös test közös mellkasában, a két külön nyelőcső után egy máj, két összenőtt gyomor, három vese, egy vékonybél egy vastagbél alkotja a közös emésztőrendszert, közös csontos medencéjük közös méhet és nemiszervet rejt. Abby irányítja a jobb oldali végtagokat, míg Brittany a bal láb és kar mozgásáért felel.

A Today nyilvános közigazgatási iratokra hivatkozva most azt írja, hogy 

Abby Hensel 2021-ben megházasodott, férjhez ment Josh Bowlinghoz, az Egyesült Államok hadseregének veterán katonájához, aki civilben kórházi ápoló.

A házasságról egyébként már tavaly tudni lehetett, amikor tavaly áprilisban Abby és Brittany a Tiktok-csatornájukon több posztot is megosztottak az örömteli eseményről. A Today most azt írja, hogy az idén 34 éves ikerpár továbbra is Minnesotában él és dolgozik: egy helyi általános iskolában tanítanak ötödikeseket.


Az ikerpár 1996-ban lett igazán híres, akkor tűntek fel először Oprah Winfrey showműsorában. Később saját realitysorozatot kaptak a TLC tévécsatornán, az egy évadot megélt Abby és Brittany című műsor egészen főiskolai diplomájukig követte őket, a nézők láthatták őket motorozni és a világban utazgatni. A Josh Bowling Facebook-oldalán látható fotók tanúsága szerint a sziámi házaspár azóta is szeret kirándulni.

Egy 2003-as dokumentumfilmben az ikerpár édesanyja arról beszélt, hogy lányai szeretnének egy nap maguk is édesanyává válni: 

Ennek igazából semmi akadálya, minden adottságuk megvan hozzá. 

Brittany 16 éves korában egy nyilatkozatban arról beszélt, hogy mindketten szerenének majd egyszer gyereket, bár arra még nincs ötletük, hogyan fog ez majd kinézni.

Nyitókép: Tiktok

#Tudomány-Tech#tudomány#sziámi ikerpár#sziámi ikrek

Címlapról ajánljuk