Tudomány-Tech

Annyi év után ismét lehet egymást bökdösni a Facebookon, mutatjuk, hogyan

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. március 21. 14:13

A Facebook visszahozta a kezdeti évek egyik legmegosztóbb funkcióját, a bökést.

Húsz évvel alapítása után a Facebook visszahozta egyik legmegosztóbb funkcióját, a bökést. A Techcrunch azt írja, hogy a cég néhány kisebb módosítással újra elérhetővé tette a poke azaz megbökés lehetőségét.

Akik a 2000-es évek első évtizedében már facebookoztak, jól emlékezhetnek arra, hogy akkoriban szinte másból sem állt a platform használata, mint hogy az ismerősök figyelemfelkeltő céllal böködték egymást a „poke” gombra kattintva. Ezt a felhasználók fele roppant szórakoztatónak, másik fele kifejezetten idegesítőnek talált, főleg amikor az értesítések másból sem álltak, mint hogy Szabó János 32-szer megbökött.

A bökdösést a felhasználói visszajelzések alapján 2011-ben kivezették, majd 2017 újra bevezették, majd mivel nem volt nagy sikere, gyorsan ismét eltemették.

A vállalat március 19-én, kedden jelentette be hivatalosan, hogy ismét elérhetővé tették a poke-olást, például ha rákeresünk egy ismerősre az oldalon, akkor felajánlja a megbökését.

A webes felületen legegyszerűbben a www.facebook.com/pokes oldal megnyitásával tudunk hozzáférni a bökdöséshez:

Annyi év után ismét lehet egymást bökdösni a Facebookon, mutatjuk hogyan

Az okostelefonos applikációban a keresés mezőbe beírva, hogy „pokes” az első találat vezet a fenti funkcióhoz

Annyi év után ismét lehet egymást bökdösni a Facebookon, mutatjuk hogyan

 A funkció már egy ideje hozzáférhető, az elmúlt hónapban sokan használták is. Hogy mi értelme a bökdösésnek? A Facebook szerint ez a legegyszerűbb módja annak, hogy ráköszönjünk ismerőseinkre az oldalon.

#Tudomány-Tech#infotech#facebook#poke#bökés

Címlapról ajánljuk