Tudomány-Tech

A Vissza a jövőbe legendás autójának tervezője elmondta, mit gondol Elon Musk Cybertruckjáról

Dévai LászlóDévai László

2023. november 17. 7:50

Musk futurisztikus ötlete megosztja az autós társadalmat, Giorgetto Giugiaro elegáns választ adott.

Giorgetto Giugiaro formatervező ikon, a DMC DeLorean, a Volkswagen Golf GTI és a BMW M1 dizájnjának megalkotója elmondta véleményét Elon Musk sokak által gusztustalannak tartott Cybertruckjáról.

Többek szerint a futurisztikus, brutalista autócsodával nem az a legnagyobb gond, hogy csúnya, hanem az, hogy a kivitelezése nehezen halad, a bemutatón csúnyán összetört például a törhetetlen üveg.


A DeLorean és a Cybertruck közötti összehasonlítás azért is helytálló, mert az autót gyártó, 1975-ben alapított DMC hét évvel később csődbe ment. 1981 és 1983 között nagyjából 9000 darab DeLorean készült. A Futurism azt írja, hogy az amerikai NPR rádió írásban megkérdezte Giugiarót, hogy mit gondol a Cybertruckról. Az olasz dizájner elegáns volt, nem bocsátkozott jóslatokba.

Nem szeretném szépnek vagy csúnyának mondani Cybertruckot. Bizonyára vannak csodálói, akik azt akarják, hogy a jármű kitűnjön a tömegből. Amikor a normákon túllépsz, azt szinte mindig provokációnak tekintik. Ez minden területen így van, például a bútoriparban vagy a gasztronómiában is. Mindenki szeretné megkülönböztetni magát, ez piaci szükséglet. A Cybertruck sikeres lesz, ebben biztos vagyok

– írta az NPR-nek a 85 éves formatervező.

Nyitókép: Nic Coury/Bloomberg via Getty Images

#Tudomány-Tech#cybertruck#giorgetto giugiaro#elon musk#formatervezés#dizájn

Címlapról ajánljuk