Tudomány-Tech

Ha jót akar magának és vadiúj iPhone-jának, akkor most azonnal frissíti a rendszert

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. október 5. 9:49

Az új iOS operációs rendszer segít megoldani az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro‌ Max készülék egyik égetően komoly problémáját.

Az Apple szerdán kiadta az iOS operációs rendszerének javított verzióját iPhone-ra, írja a MacRumors. A frissített, 17.0.3-as szoftver egy héttel az iOS 17.0.2 megjelenése után érkezett. Az Apple az iPadOS új, 17.0.3-as verzióját is kiadta iPad felhasználók számára.

Az iOS 17.0.3 és iPadOS 17.0.3 frissítései letölthetők a megfelelő iPhone és iPad készülékekre vezeték nélkül a Beállítások > Általános > Szoftverfrissítés menüpontban.

Az iOS 17.0.3 megoldja azt a komoly túlmelegedési problémát, amire a legújabb iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro‌ Max készülékek tulajdonosai panaszkodtak. 

Nem sokkal az új modellek piacra dobása után ugyanis sokan jelezték, hogy az iPhone 15 Pro és Pro Max túlságosan felmelegszik, sőt egyes esetekben emiatt le is álltak.

Az Apple szeptember végén elismerte a hibát, és bejelentette, hogy az iOS 17 következő frissítéssel javítják azt.

Mint kiderült, néhány harmadik féltől származó alkalmazás túlterhelte az A17 Pro chipet, ami hőelvezetési problémákhoz vezetett. A teljesítményt befolyásoló alkalmazások közé tartozott például az Instagram és az Uber applikációja.

Nyitókép: Beata Zawrzel/NurPhoto via Getty Images

#Tudomány-Tech#infotech#apple#iphone#frissítés#ios

Címlapról ajánljuk