Tudomány-Tech

Új potencianövelő szerrel áldhatja meg az emberiséget a csípésével fájdalmas erekciót okozó pók

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. szeptember 21. 10:25

A brazil vándorpók csípéséről eddig is tudni lehetett, hogy merevedést okoz a férfiaknál, brazil kutatók most szintetizálták a pókméreg potencianövelő összetevőjét.

Új, pókméreg felhasználásával kifejlesztett szer segíthet a jövőben a merevedési zavarokkal küzdő férfiakon, derül ki az IFLScience cikkéből, amit a 24.hu szemlézett.

A brazíliai vándorpók (Phoneutria nigriventer) csípése nem halálos, de erős fájdalmat okoz, és van egy bizarr mellékhatása is: hosszan tartó, kínzó erekciót okoz férfiaknál.

Brazil kutatók ez utóbbi, pripaizmust okozó tulajdonsága miatt kezdték vizsgálni a brazíliai vándorpók mérgét. A fájdalmas merevedésért felelős a BZ371A nevű peptidet már korábban sikerült azonosítani, a mostani vizsgálatok során pedig sikerült laboratóriumi körülmények között előállítani.

A szintetikus BZ371A a kutatók szerint hatásos lehet a merevedési zavarok kezelésében, legalábbis erre utalnak az egereken elvégzett eddigi sikeres kísérletek. A következő lépés a kutatásban az embereken végzett klinikai vizsgálatok lesznek: a szintetikus potencianövelőt a vállalkozó szellemű páciensek péniszébe dörzsölik majd, így vizsgálva annak hatását.

A kutatók az előzetes vizsgálatok alapján bíznak abban, hogy az új szer képes lesz már nagyon kis mennyiségben alkalmazva is mellékhatások nélkül segíteni a potenciazavarokkal küzdőkön.

Nyitókép: Gionorossi / Wikimedia Commons

#Tudomány-Tech#tudomány#pókméreg#merevedés#potencianövelő#brazíliai vándorpók

Címlapról ajánljuk