Tudomány-Tech

Karikó Katalin és Tom Hanks egyszerre lettek a Harvard díszdoktorai

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. május 26. 15:17

Hat díszdoktori címet osztott ki csütörtökön a neves amerikai egyetem, Karikó Katalin és Tom Hanks egymás nyakába borulva örültek a megtisztelő címnek.

Díszdoktori címet kapott a massachusetts-i Harvard Egyetemtől Karikó Katalin kutatóbiológus, az új típusú koronavírus (SARS CoV-2) elleni első hatékony védőoltás, mRNS-alapú vakcina kidolgozója, írja a Blikk a Harvard hivatalos közleményére hivatkozva.

A cambridge-i egyetem hat díszdoktori címet adományozott csütörtökön, a magyar biokémikuson kívül Tom Hanks filmszínész, Jennifer A. Doudna Nobel-díjas kémikus, David Levering Lewis történész, Hugo Noé Morales Rosas közösségi rádiós és Michael Glenn Mullen nyugalmazott haditengerészeti tiszt. Ők nem a Harvard diákjai voltak, de munkásságuk elismeréseképpen a neves egyetem méltónak tartotta őket tiszteletbeli doktori címre.

Mint nyitóképünkön is látható, a tudomány díszdoktorává avatott Karikó Katalin és a művészetek díszdoktorává avatott Tom Hanks összeölelkezve örültek a megtisztelő címnek. A magyar kutatóbiológus egy harvardi pulóvert viseló plüssmacit is kapott a díszdoktori cím mellé:

Karikó Katalin és Tom Hanks egyszerre lettek a Harvard díszdoktorai
Fotó: C. J. Gunther / EPA/MTI

Nyitókép: C. J. Gunther / EPA/MTI

#Tudomány-Tech#tudomány#harvard egyetem#karikó katalin#tom hanks#díszdoktor

Címlapról ajánljuk