Tudomány-Tech

Videón az év eddigi legmeggyőzőbb szörnyészlelése Loch Nessből

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. május 12. 13:08

Eoin O’Faodhagain veterán szörnyvadász a Loch Ness tó legendás szörnyét vélte felfedezni az egyik webkamera felvételén.

Saját becslése szerint egy nagyjából tíz méter hosszú élőlényt vett észre a Loch Ness tó vizét figyelő egyik webkamera képén Eoin O’Faodhagain veterán skót szörnyvadász, írja a Daily Star.

Skócia második legnagyobb tava a benne állítólag évszázadok óta rejtőző szörnyről, esetleg szörnyekről híres. A 56 négyzetkilométeres kiterjedésű, legmélyebb pontján 230 méteres tó környékéről évről évre érkeznek megfigyelések, amik a tóban lakó szörnyet vélik felfedezni. A környék turizmusa is javarészt ezekre és a tóban lakó szörny, Nessie legendájára épül.

A magát szörnyszakértőnek tartó Eoin O’Faodhagain szerint az év eddigi legmeggyőzőbb szörnyészlelését jelenti a most rögzített eset. A YouTube-on is közzétett videón ugyanis jól kivehető, hogy a tó túlpartja felé a víz alól egyszer csak felbukkan valami hosszú dolog és jobbról balra lassan halad.


Mivel a webkamera felbontása nem valami jó, a fényviszonyok sem tökéletesek és a rejtélyes dolog is távol mozog, nehéz megmondani, hogy mit is lehet látni a felvételen. Eoin O’Faodhagain azonban azt közölte, hogy kétségkívül valami nagy testű élőlényt látott a kamera, amint a nyaka vagy a háta kibukkan a vízből.

O’Faodhagain szerint szó sem lehet vidráról vagy fókáról, mert ami a felvételen látható, az ezeknél az állatoknál jóval nagyobb. A szörnyszakértő kizárta azt is, hogy csónak, vagy turistahajó lenne látható a felvételen.

A tó déli partján lévő webkamerát a Visit Inverness Loch Ness turisztikai oldal működteti, a szörnyet hétfőn este tíz körül észlelte a 24 órában működő eszköz, ennek köszönhető a kép alkony utáni kékes színezete.

A Loch Ness-i szörny legendája évszázadok óta tartja magát Skóciában, a világhírű kriptozoológiai lény a benne hívők szerint egy rég kihalt dinoszauruszfaj túlélő egyede lehet. A szörny létezését számtalanszor cáfolták már tudósok.

#Tudomány-Tech#tudomány#kriptozoológia#skócia#loch ness#loch ness-i szörny

Címlapról ajánljuk