Tudomány-Tech

Az Apple társalapítója páros lábbal szállt bele Elon Muskba és a Teslába

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. május 6. 21:11

Pár nappal ezelőtt Steve Wozniak a CNN reggeli műsorában kijelentette, hogy aki azt akarja tanulmányozni, miképp próbál minden alkalmat megragadni az AI, hogy kicsináljon  – az vegyen egy Teslát.

Humoros, de azért igencsak éles szavakkal bírálta Elon Musk autóipari cégét, a Teslát Steve Wozniak, az Apple világhírű társalapítója. Wozniak pár héttel ezelőtt még maga is csatlakozott a részben Elon Musk kezdeményezésére indult petícióhoz, amiben a technológiai ipar vezető szereplői a mesterségesintelligencia-fejlesztések azonnali felfüggesztését sürgették a társadalmat fenyegető kockázatok miatt. A CNN május 2-ai reggeli műsorában viszont már úgy tűnt, hogy Wozniak nincs egy platformon, az időközben saját AI fejlesztésbe fogó Muskkal.

Az InsideEvs szemléje szerint a néhai Steve Jobs egykori társát egyebek mellett a Tesla autóiról, az önvezető technológiáról és a mesterséges intelligenciákról (AI) kérdezték. Wozniak arra panaszkodott hogy évekkel ezelőtt rengeteg pénzért vett olyan autót (ugyebár Teslát), ami azóta sem váltotta be Musk önvezető funkcióval kapcsolatos ígéreteit.

Hittem abban, amit ő mondott, hogy 2016 második felére az autóm önmagát vezeti majd keresztül az államokon. Ó, hát upgrade-elni kellett azt a modellt! És aztán nem történt semmi, én mondom, a büdös életben nem vezette át magát az országon.

A legnagyobb beszólás azonban csak ezután következett:

Ó, kisfiam, ha azt akarod tanulmányozni, hogy miképp siklik ki és fújódik föl a mesterséges intelligenciák fejlesztése, és hogyan próbál minden alkalmat megragadni az AI, hogy kicsináljon – akkor vegyél egy Teslát.


A kérdéses műsorrész 8:24-nél kezdődik:

#Tudomány-Tech#infotech#tesla#elon musk#steve wozniak#mesterséges intelligencia

Címlapról ajánljuk