Magyar bravúr: új Guinness-világrekord született biliárdgolyó-pörgetésbenKővári Bence trükkös dákókezeléssel 47,13 másodperc alatt jutott a csúcsra.
Tudomány-Tech

Magyar bravúr: új Guinness-világrekord született biliárdgolyó-pörgetésben

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. május 4. 7:43

Kővári Bence trükkös dákókezeléssel 47,13 másodperc alatt jutott a csúcsra.

A magyar Kővári Bencének köszönhetően új világcsúcs született biliárdgolyó-pörgetésben, jelentette a Guinness World Record rekordokat hitelesítő bizottsága.

A 29 éves amatőr biliárdozó a francia Florian „Venom” Kohler 2021-es, 42,20 másodperces rekordját döntötte meg, amikor egy jól kivitelezett karambol után 47,13 másodpercig pörgött a csíkos nyolcas golyó a biliárdasztalon.


A rekord alapfeltétele, hogy a pörgő biliárdgolyó ne érjen hozzá az asztal egyik falához se, ezt Kővári könnyedén abszolválta: a csúcsdöntő golyó gyakorlatilag végig egy helyben pörgött.

Egy barátom mutatott videót Florian híres lökéséről. Kipróbáltam és nekem több mint 30 másodpercig pörgött. Ekkor döntöttem el, hogy gyakorolni fogom ezt a trükköt

– mondta Kővári. Több hétnyi gyakorlás után a nyíregyházai Dallas Biliárd Clubban történt meg a rekorddöntés, ami ráadásul elsőre sikerült is neki.

Nyitókép: Guinness World Record / Twitter

#Tudomány-Tech#tudomány#guiness-rekord#biliárd#kővári bence

Címlapról ajánljuk