Tudomány-Tech

Elon Musk valóra váltotta a csöcsös poénkodást a Twitter nevével

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. április 7. 8:19

A San Francisco-i főhadiszállás cégtábláján jól látszik a változatás.

Amikor tavaly tavasszal Elon Musk, a világ akkor leggazdagabb embere, átvette a hatalmat a világ egyik legnépszerűbb közösségi média platformja fölött, a Tesla és a SpaceX tulajdonosa egy sor gyermeteg poént elengedett saját Twitter-oldalán a 40 milliárd dollárért fölvásárolt céggel kapcsolatban.

Ezek egyike volt, amikor egy azóta már törölt posztban rákérdezett, hogy vegyék-e aki a cég nevéből a duplavét. Lehetett szavazni is:

  1. igen
  2. naná!

A poszt lényege, hogy az ovis humor csúcsaként ha a Twitterből kiveszik a w-t, akkot Titter lesz belőle, ami angolul nagyjából annyit tesz, hogy

csöcsös.

Csaknem egy év telt el azóta, és Elon Musk most látta elérkezettnek az időt, hogy valóra váltsa a poént.


Egy San Francisco-i szoftverfejlesztő Twitterre – azaz Titterre – kirakott fotója szerint a cég Market Square-i főhadiszállásának épületén a sarki nagy cégtáblán egy szürke nejlonnal letakarták a w-t.


A héten amúgy nem ez volt az első hasonló márkaromboló húzása Musknak: a hét elején a Twitter megszokott kékmadaras logóját lecseréltette pár napra a Dogecoin kriptovaluta kutyás jelképére. A Dogecoin-ban Musknak vannak érdekeltségei, be is indult a találgatás, hogy miért pont április 3-án cserélték le a Twitter logóját. Mindenesetre a lépés után a Dogecoin árfolyama kilőtt, és a fél világ a logócserén vitatkozott.

Nyitókép: Google Street View / @softwarejameson

#Tudomány-Tech#infotech#twitter#titter#elon musk#poén#san francisco#egyesült államok

Címlapról ajánljuk