Tudomány-Tech

Videó: kalapáccsal próbálják szétverni az új Apple Watchot, de az asztal hamarabb feladja a harcot

Dévai LászlóDévai László

2022. október 7. 11:01

A „tepsi méretű” óra végül megadta magát.

Az Apple legújabb okosórája, az Apple Watch Ultra a nevéhez híven ultra sok extrát kapott az elődökhöz képest. Az óra hatalmas lett, 49 milliméteres átmérővel rendelkezik, ez konkrétan egy kisebb méretű tepsinek felel meg órás berkekben. 

Újdonság, hogy az óra koronája és az alatta található interakciós gomb védett helyet kaptak, a tok ugyanis köréjük fonódik, hogy megóvja őket a környezeti hatásoktól.

Emellett fontos újítás az is, hogy az óra tokja titánból van, ami a világ egyik legkönnyebb és legstrapabíróbb anyaga.

Az Apple célja egyértelműen az volt, hogy a felhasználók terepre is ki merjék vinni az Apple Watchot, ezekkel az újításokkal pedig erre alkalmassá is vált az eszköz. Hogy mennyire bírja a strapát az új Apple Watch, azt egy youtuber próbálta letesztelni a lehető legegyszerűbb módon:

egy kalapáccsal megpróbálta szétverni az órát.

A több mint 7,6 millió követővel rendelkező TechRax nevű csatornán megjelent videóban először csak leejtik az eszközt a betonra, majd a videó közepén egy asztal fölött próbálják megtörni. Meg kell hagyni: az óra nagyon sokáig bírja az ütéseket, még az asztal is hamarabb adja fel a szolgálatot, mint az Apple Watch, igaz, csak egy kicsivel, mert az asztal betörése után szinte rögtön ki is kapcsol az óra. A nem mindennapi tesztet itt lehet megnézni:

Nyitókép: TechRax / YouTube

#Tudomány-Tech#apple watch#óra#apple

Címlapról ajánljuk