Tudomány-Tech

Ezért dugnak fel rengetegen USB-kábelt a péniszükbe

Mohos MátéMohos Máté

2022. szeptember 19. 12:14

Amikor megírtuk a hírt a tiniről, aki egy egész, összecsavarodott USB-kábelt felejtett a péniszében, még azt hittük, egyedi, kirívó esetről van szó. Kiderült, hogy nagyobbat nem is tévedhettünk volna. Hiszi vagy sem, az ilyesmi viszonylag gyakran előfordul, még hivatalos neve is van. Mármint a tárgyak péniszbe helyezésének. Úgy hívják: „hangolás”. 

Kevés valószerűtlenül ostobább ötlet van, mint feldugni egy teljes USB-kábelt a péniszünkbe. Ezt független tényellenőrök is megerősíthetik. Arra azonban nincs válasz, hogy az emberek miért csinálják ezt újra és újra. Amikor nemrégiben megírtuk annak a 15 éves fiatalnak a történetét, akinek egy teljes, összecsavarodott vezetéket kellet kioperálni a hímtagjából, még azt hittük, egyedi vagy rettenetesen ritka esetről van szó. Nem sejtettük, hogy ahogy megpiszkáljuk az ügyet, egyre másra kerülnek elő a hasonló beszámolók.

A Vice cikkéből például kiderült, hogy USB-kábelt dugni a péniszbe messze nem annyira kirívó, mint azt bárki első ránézésre hinné. Az elmúlt években többször maradt írásos nyoma annak – általában különleges esetekről szóló orvosi tanulmányokban –, hogy egy-egy beteget azért szállítottak kórházba, mert minden jel szerint pendrive-nak hitte férfiműszerét.

A legújabb esetről cikkünk óta több részlet is kiderült. Például az, hogy a tini péniszébe azért került a vezeték, mert annak segítségével akarta megmérni, hogy mekkora van neki. A logikát azért nem teljesen értjük, hiszen ezt könnyedén megtehette volna egy vonalzóval is, ráadásul a testén kívül. A kevésbé ijedőseknek álljon itt egy részlet az orvosi jelentésből:

„A tapintható idegen test felett hosszanti peno-scrotális metszést végeztek, és mélyebb szöveteken keresztül gondos boncolást végeztek, a bulbospongiosus izmot kettéhasítva. A kábel csomóját a pénisz húgycsőjének proximálisában találták meg, és levágták a zsinór többi részéről. A huzal mindkét végét sikeresen kihúztuk a külső húgycsőnyíláson keresztül.”

Azt is hozzáteszik, hogy a fiatal gyógyulása „eseménytelen” volt. 

Nos, kedves doktor hölgyek és urak, önöknek lehet, de a srácnak biztos nem!

Beszélnünk kell arról, miért dugnak fel ilyen sokan USB-kábelt a péniszükbe
Fotó: Getty Images

A mostani előtti eset még 2020-ban történt, amikor egy 14 éves spanyol fiú szenvedett hasonló balesetet. Az orvosok ekkor azt írták, hogy először ragadt valakinek egy „videojátékozáshoz használt kábel” a péniszébe – de majd mint később látni fogjuk, tévedtek. A fiú négy hónapot szenvedett a húsából kilógó kábellel, amikor túl sok lett neki a fájdalom, és orvosi segítséget kért.

Kiderült, hogy ő csak egy „péniszén belül viszkető részt” akart megvakarni a kábel feldugásával. Összesen 150 centiméternyi vezeték került fel a húgycsövébe.

Ha visszaugrunk 2018-ba, egy kínai esetet is találunk: ekkor ismeretlen okok miatt egy 13 éves fiú péniszébe került fel húsz centiméter kábel, amit az orvosok először nem is műtéttel, hanem kézzel akartak belőle kihúzni. Miután kiderült, hogy ez óriási fájdalommal jár, beadták a derekukat, és műtőasztalra tették a gyereket, aki két hét lábadozás után, de a hírek szerint rendben meggyógyult.

És ezzel messze nincs vége a sornak:

  • Egy májusi tanulmány egy 34 éves indonéziai férfiról ír, akinek egy fülhallgató zsinórja szorult a péniszébe, miután hetente többször – akár háromszor, vagy ötször is – ezt használta maszturbálásra.
  • 2013-ban egy koreai férfi járt hasonlóan.
  • 2021-ben pedig megint csak egy kínai férfiról derült ki, hogy már két éve egy kábellel a péniszében él.

Mégis mi készteti arra a férfiakat, hogy kábeleket dugjanak fel oda, ahová nagyon nem kéne? A 2013-as esetről szóló tanulmányban arról írtak: „az elektromos kábelek széleskörűen elérhetőek a háztartásokban, és könnyen betehetőek. Viszont amint elérnek a hólyagig, beragadnak, és nehéz őket kihúzni.” Egy 2020-as jelentés, ami egy 19 éves iráni fiúról készült (hát persze, hogy nem fogytunk ki a példákból) arra figyelmeztet, hogy az urológusok egyre több ilyen esettel szembesülnek.

A Vice arról is megemlékezik: a vágy arra, hogy valamit a péniszlyukába dugjon egy férfi, eléggé ismert, és a fétisnek neve is van: „hangolás”. Az erre vágyó emberek közül sokan ezt sterilizált fémrudakkal, biztonságosabb körülmények között végzik – még ez is jobb, mint mindenféle könnyen összegubancolódó műanyag vezetékekkel próbálkozni.

Nyitókép: URETHRAL SELF-INSERTION OF A USB CABLE AS SEXUAL EXPERIMENTATION: A CASE REPORT

#Tudomány-Tech#pénisz#usb#vezeték#fétis#kórház#ma

Címlapról ajánljuk