Tudomány-Tech

Félelmetes babák miatt vált rémálommá egy texasi strand

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. április 30. 17:09

A Texasi Egyetem tengerbiológusai Facebookon dokumentálják, hogy miféle szemetet sodornak partra a Mexikói-öböl tengeráramlatai.

Hetente kétszer végijárnak egy több mint 60 kilométer hosszú partszakaszt texasi kutatók, hogy a Mexikói-öbölben partra mosott szemét összetételét vizsgálják, írja az UPI. A Texasi Egyetem Tengerkutató Intézet Mission-Aransas természetvédelmi körzet tudósai a Facebookon szokták dokumentálni a parton fellelt tárgyakat.

Jace Tunnell, Mission-Aransas igazgatója elmondta, hogy csapata gyakran talál különböző típusú babákat, amiket elég hátborzongatóvá tett a tengerben töltött idő. Amióta redszeresen közzéteszik az ezekről a babákról készült fotókat, megugrott a követőik száma. Mostanáig több tucat horrorisztikus baba került a gyűjteményükbe.

A leghátborzongatóbbak azok, amelyeknek már az összes hajuk kihullott

– mondta Jace Tunnell. „Az első, amit találtunk, egy szexbaba feje volt. Feltettem róla egy képet, mert nem is tudtam, hogy mi az. Ezután rengeteg követőnk lett az oldalon.”


Az első babafejet, amelyet 2021 januárjában találtak meg, egyik követőjük 35 dollárért megvásárolta. A pénzt egy tengeri teknősök mentésével foglalkozó programnak adományozta. A texasi kutatók a babákat azóta gyűjtik, hogy egy éves adománygyűjtő árverésén eladják őket.

A Texasi Egyetem Tengerkutató Intézetfelmérése szerint a texasi partvidék strandjain tízszer annyi szemetet nos partra  tenger, mint a Mexikói-öböl floridai és mississippi partjainál. Tunnell szerint ezt a Yucatán-félszigettől Floridáig húzódó hurokszerű áramlás okozza, ami olyan örvényeket hoz létre, amelyek a texasi partok felé sodorják a szemetet.

Nyitókép: Mission-Aransas Reserve/Facebook

#Tudomány-Tech#tudomány#horror#babák#texas#tengerpart#Bulvár

Címlapról ajánljuk