Tudomány-Tech

Milliók bámulják megbabonázottan, hogyan eteti futószalagon magát és barátait ez a férfi

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. április 6. 18:03

Joseph ebédeltetőgépet épített, aminek segítségével anélkül tud magába tömni egy komplett ebédet, hogy egy ujjal is hozzá kellene nyúlnia az ételhez. Tik-tokos videóját egy hét alatt 26 millióan látták.

A Joseph’s Machines nevű Tik-Tok-felhasználó fő célja az életben, hogy teljesen mihaszna, mégis bohókás gépeket tervezzen, vagy a praktikumtól elrugaszkodott, tréfás megoldásokat kínáljon hétköznapi problémákra. Érdekes módon esztelen találmányai közt akad néhány kifejezetten ötletes, frappáns is, mint például a pizzakészítő automata vagy a vajas főtt kukorica kulturált elfogyasztását lehetővé tevő megoldás. Oldala elég népszerű, rövid vicces videói több százezres, olykor milliós nézettségeket produkálnak.

Joseph egy hete olyat posztolt, amitől a fél világnak elállt a szava. A nem létező problémára megoldást kínáló futószalagos gépezet lényege, hogy segítségével anélkül tud magába tömni egy komplett ebédet, hogy egy ujjal is hozzá kellene nyúlnia az ételhez. Egy biztos, salátát ezután csakis úgy érdemes fogyasztani, ahogy a videóban látni.


Kétségtelen, hogy aki mindig is szeretett volna komolyabb erőfeszítés nélkül egy jót ebédelni, az rögtön magáénak érezhette azt a komplex rendszert, amit Joseph alkotott. El is képzelhető, hogy sokan vannak ilyenek, legalábbis a virálissá vált videó statisztikái erre utalnak: a megjelenés óta eltelt hétben több mint 26 millióan látták, 3,6 millióan lájkolták, csaknem ötvenezer komment született hozzá, és nyolcvanezren meg is osztották.

A sikeren felbuzdulva kedden egy új videót is közzétett Joseph. Ebben néhány barátját látjuk, ahogy megpróbálják a futószalagos ebédeltetőt használni. Mivel ők ebben a műfajban még kezdők, ezért ez a videó még az elődjénél is sokkal viccesebb:

#Tudomány-Tech#tudomány#mérnök#tik-tok#futószalag#Videó

Címlapról ajánljuk