Tudomány-Tech

Elég szédítő egy hétórás fáradságos űrséta még egy percben is

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. január 30. 20:18

Két orosz űrhajós január 19-én az új orosz modult integrálták a Nemzetközi Űrállomásba, Kayla Barron, a NASA űrhajósa pedig igazán látványos time lapse videót készített az űrben sürgő-forgó kozmonautákról.

Szuper time lapse videót tett közzé a YouTube-on az orosz űrügynökség. A Roszkozmosz oldalán látható 1 perc 10 másodperces felvételen a 2022-es év első, január 19-én lezajlott űrsétája látható jócskán felgyorsítva.

11 nappal ezelőtti űrséta alkalmával Anton Skaplerov és Pjotr Dubrov 7 órát és 11 percet töltöttek az űrben. A két kozmonauta feladata nem volt egyszerű: az új Pricsal csomóponti modult kellett a Nemzetközi Űrállomás (ISS) orosz szegmensébe integrálniuk, hogy a jövőben alkalmas legyen űrhajók fogadására.


A videót Kayla Barron, a NASA űrhajósa készítette az űrállomás panorámás megfigyelő moduljából, a Kupolából. Barron űrhajós a saját Facebook oldalán a következő kommentárt fűzte a videóhoz:

Nem minden nap van lehetőséged az első sorból szemlélni egy űrsétát! Múlt héten az Expedition 66 legénységének tagjai, Anton Skaplerov és Pjotr Dubrov űrhajósok kimentek, hogy konfigurálják a legújabb ISS modult, beleértve az automatikus randevút és dokkolást lehetővé tevő hardverek telepítését. Elég felemelő volt őket nézni a kupolából.

Nyitókép: Roszkozmosz/Facebook

#Tudomány-Tech#nemzetközi űrállomás#time lapse#űrséta

Címlapról ajánljuk