Tehetség első látásra

Bevásárlókocsikkal kezdte, aztán elhúzta Schwarzenegger terepjáróját, most pedig egy utolsó nagy dobásra készül az erős fogú kislány

Juhász FlóraJuhász Flóra

2022. szeptember 7. 12:17

Puskás Petinek, Gáspár Lacinak, és a Tehetség első látásra egész közönségének leesett az álla, amikor a törékenynek tűnő kislány elhúzott egy autót a színpadon. Persze Dottinak és hihetetlen erejű fogainak nem ez volt az első találkozása egy nagyobb járművel. Világrekordot tart egy 2,7 tonnás terepjáró elhúzásával, Schwarzenegger is miatta utazott Magyarországra.

A Tehetség első látásra eddigi legfiatalabb fellépője, Sinka-Korsós Dotti minden kétséget kizáróan kitűnik kortársai közül, hiszen több tonnás autókat húz el a fogaival, és most is éppen egy újabb világrekordra készül.

Dotti apukájától, Sinka „Popey” Zsolttól tanulta el a különleges képességet, aki szintén hatalmas erőkifejtésre képes a fogaival, a rekordja egy 95 tonnás tűzoltóautó elhúzása volt eddig. Bár az anyukája először meglepődött, hogy kislánya is járműveket szeretne megmozdítani a fogaival, hamar nyilvánvalóvá vált, hogy Dottinak is bőven jutott ebből a tehetségből. Hétévesen, egy rendezvényen próbálta ki először, hogy el tud-e ő is húzni egy autót, és már ez az első kísérlet sikeres volt.

Még kiskoromban volt, hogy egy bevásárlókocsit húzogattam, de ez a miniautó volt az első komolyabb húzásom

– mesélte az rtl.hu-nak Dotti.

A fiatal tehetség elmondta: erős fogakra és állkapocsra is szükség van a mutatványhoz, a legnagyobb teher a rágófogaira nehezedik, így rendszeresen jár szűrővizsgálatokra. Bár nem félti túlzottan a fogait, azért a tejfogaira vigyázott, és csak kisebb súlyú autókat húzott el velük.

Az első világrekordja egy edzőtermi találkozásnak köszönhető. A kislány ugyanott edzett, ahol Arnold Schwarzenegger is megfordult, amikor a legendás testépítő Magyarországon járt. Az edzőterem tulajdonosa fejéből pattant ki az ötlet: miért ne próbálhatná meg Dotti a fogaival elhúzni a Terminátor autóját?

Az akkor 10 éves Dotti a testépítő 2,7 tonnás terepjárójának elhúzásával állította fel első világrekordját, soha senki nem mozgatott meg ilyen nagy súlyt a fogaival ilyen fiatalon. A filmsztár ennél a produkciónál ugyan nem volt jelen, nem sokkal később azonban óriási meglepetés érte Dottit:

Miattam jött el a Schwarzenegger Magyarországra, hogy találkozhasson velem. Egy jót beszélgettünk, és edzettünk is együtt.
 

A most 11 éves Dotti azonban nem áll meg az autóknál, újabb rekordon töri a fejét: egy 4 és 6 tonna közötti magánrepülőt szeretne megmozdítani a fogaival, ezzel ugyanis még senki sem próbálkozott, főleg nem kislányok.

„Ez lenne szerintem az utolsó komolyabb húzgálás, amit csinálni fogok” – mondta Dotti, aki a rekordkísérlet után inkább már csak bemutatókat vállalna.

És hogy miért csinálja mindezt?

Mint mondta, szeretne példát mutatni a többi gyereknek is, szerinte az ő példájából mindenki megtanulhatja, hogy mindig követnünk kell az álmainkat, és ha az ember nagyon akarja, bármi lehet belőle.

És van még egy fontos célja: 

Szeretnék apukám árnyékából kilépni, hogy a saját teljesítményemért ismerjenek, és ne csak úgy, hogy kinek a lánya vagyok.

Dotti a Tehetség első látásra kezdete előtt kicsit izgult, mivel ez volt az első műsor, amiben szerepelt. Számított rá, hogy a játékosok eltalálják, hogy ő az erős fogú tehetség, mivel Gáspár Laci jó nyomon indult el, amikor arra számított, hogy átverés lesz a dologban, és valamelyik törékeny alkatú lány lesz a különleges tehetség birtokosa. Dotti elmondta, hogy nemcsak a játékosok, de a közönség arcára is kiült a döbbenet, amikor az egyik imposztor lépett az autóhoz, de még akkor sem lélegeztek fel, amikor Dotti vette át a kötelet. „Lehet, hogy ezután arra számítottak, hogy duplacsavar lesz, és jön még egy harmadik ember, és ő fogja elhúzni az autót” – véli Dotti.


Nem túl meglepő, hogy a szentesi kislány környezetében nincs más, aki hasonlóképpen töltené a szabadidejét. Az iskolatársai ugyanakkor mindig nagy örömmel fogadják, ha felállít valamilyen rekordot, vagy bemutatót tart, de ő sosem vág fel a tehetségével.  „Mindenki nagyon meg van rajta lepődve, hogy hogy lehet ilyen erős az állkapcsom” – mesélte szerényen Dotti.

A Tehetség első látásra első adásának tehetségei között Dottit és apukáját is bemutatta a Fókusz:


Nyitókép: Tehetség első látásra

#Tehetség első látásra#sinka zsolt#sinka-korsós dotti#erős fogsorú#autó#világrekord#arnold schwarzenegger

Címlapról ajánljuk