Sztárbox

Berki Mazsi: Példát akarok mutatni

Kovács-Angel MariannaKovács-Angel Marianna

2023. november 28. 14:03

Berki Mazsi tisztában van vele, hogy korábban megosztó személyiségével hívta fel magára a figyelmet, és szokatlan dolgok történtek körülötte. Most azonban úgy érzi, amit a Sztárboxban letett az asztalra, arra fel lehet nézni. Azt mondja, a helyszínen olyan brutális feszültség volt Istenes Bence és Rácz Jenő között, hogy szinte tapintani lehetett, a következő nehézsúlyú elődöntőben pedig reméli, hogy Pintér Tenya nem csak a parasztlengőit fogja bevetni. Interjúnkból kiderül az is, hogy párja nevelt fia az ő hatására kezdett el bokszolni.

Biztosította helyét a Sztárbox döntőjében Berki Renáta – vagy ahogyan sokan ismerik, Mazsi. Az üzletasszony-influnszernek nemcsak önmagát és az ellenfeleket, hanem az előítéleteket is le kellett küzdenie. Vasárnap Janicsák Vecával mérkőztek meg: a két édesanya nem szurkálódott, nem piszlálódott, szinte szeretetteljes miliőben mérték össze tudásukat, végül pontozással Berki Mazsi diadalmaskodott:


„Ma visszanéztem a teljes adást. Elégedett vagyok magunkkal, tetszett, ahogyan Vecával kezeltük a mérkőzést. Láttam, hogy eddig milyen üzengetések, odaszúrások voltak, mi egészen másképpen közelítettünk. Tisztelettel, alázattal fordultunk a másik felé, nem becsültük le a másikat. Ellenfelek voltunk, de megvolt köztünk az összhang, valószínűleg azért is, mert az életünk egy nehéz időszaka hasonló volt. Amikor az imidzsfilmet felvettük, együtt szerepeltünk és egy kicsit mélyebben is tudtunk beszélgetni. Fura ezt mondani, de Veca közel áll a szívemhez, hasonló a rezgésünk” – mondta az rtl.hu-nak Berki Mazsi, aki élőben is végignézte Brasch Bence és Szegedi Fecsó, illetve Rácz Jenő és Istenes Bence meccsét.

Brasch Bencét nem ismeri, de a vállalkozót igen, néhányszor ő is megfordult abban az edzőteremben, ahol felkészült. „Tudom, hogy Fecsó mennyit beletett ebbe, mekkora változást hozott az életébe a műsor és leginkább a boksz. Rengeteg áldozatot hozott, hogy megmutathassa, mire képes, mit tanult. Legutóbb nem nagyon láttunk tőle semmit, mert olyan gyorsan célba ért, most viszont kifogta a legnehezebb ellenfelet a súlycsoportjában” – vélekedik az üzletasszony, aki szerint Szegedi Fecsó a kiütése ellenére is jól helytállt. 

A családom ott ült a közelben és beszámolójuk szerint brutálisan nagy ütést kapott

 – tette hozzá.

Berki Mazsi szerint jó, hogy Rácz Jenő és Istenes Bence meccsénél végigment a négy menet, „szinte tapintani lehetett, hogy brutális feszültség volt a két férfi között.”.  

Úgy gondolom, hogy a mérkőzés nagy részében indulatból mentek egymásnak. Annyira meg akarták ütni egymást, hogy lehet,  ha nem ennyire dühből bokszolnak, akkor más lett volna a meccs kimenetele. A helyszínen nézve úgy tűnt, hogy teljesen fej fej mellett vannak, ma visszanézve viszont úgy láttam, hogy Jenő több pontot szerzett

 – mondta Berki Mazsi, aki kiemelte: a nézőknek tudniuk kell, hogy más szempontokat vesz figyelembe egy pontozóbíró és mást egy avatatlan szem. Ő is kapott nagy ütést Janicsák Vecától, neki viszont több tiszta találata volt. „Még a fiúk arcát is összehasonlítottam, Bencén láttam azt, hogy mintha több vagy erősebb találat érte volna az arcát. Nagyon izgultam, de nagyon szép meccs volt.”  

Az influenszer egy másfajta meccset is vív a kamerák előtt, és úgy tűnik, ebben is jól áll. Második győzelme után profi sportolók is gratuláltak teljesítményéhez, a helyszínen pedig egy anyuka azt mondta neki: 

ő a kislánya példaképe. 

„Megmondom őszintén, ez nagyon jó érzés volt. Olyanoktól is kaptam elismerést, akiktől nem is számítottam volna rá. Vannak, akik berakják az embert egy polcra azért, mert valami szokatlan történt vele, egyetlen benyomás, felületes hatások alapján ítélkeznek. Ismerem ezt a jelenséget, mindannyian beleesünk néha, de attól ez még hatalmas hiba. Mindenkinek meg kell adni az esélyt, hogy megmutassa, milyen is ő valójában.”

Berki Mazsi úgy érzi, éppen ezt teszi a Sztárboxban is: megmutatja, hogy kitartó, tud és akar küzdeni a céljaiért. „Az elmúlt néhány évben nem feltétlenül tudtam megmutatni, hogy én ki vagyok, hogy egymagam, saját jogomon mire vagyok képes, mit tudok letenni az asztalra. Most ebben a műsorban sikerült.”

Berki Mazsi: Példát akarok mutatni
Fotó: RTL

Mazsi hároméves kora óta sportol, szép sikereket ért el karatéban, wakebordban és snowboardban is egészen az országos bajnoksásig jutott, a röplabdába is belekóstolt. Beszélgetésünk közben a helyi zöldséges intett oda neki, hogy milyen jó volt a Sztárboxban, korábban pedig egy rétesezőben kapott támogató visszajelzést.

Végre meg tudtam mutatni, hogy akarattal és munkával mire képes az ember. Azt szerettem volna közvetíteni, hogy ez nem egy cicaharc, kalimpálás. Fél év alatt felhoztam magam olyan szintre, amit büszkén tudok vállalni, és amit lehet, hogy később is folytathatok valamilyen formában. A boksz minden pillanatát élvezem

 – fogalmazott Berki Mazsi, aki szűkebb környezetében is hatást ért el: párja nevelt fia, Martin az ő hatására kezdett el bokszolni.  

„Példát szeretnék mutatni. Tudom, hogy korábban azzal hívtam fel magamra a figyelmet, hogy megosztó személyiség vagyok, szokatlan dolgok történtek körülöttem. Amit most letettem az asztalra, arra viszont fel lehet nézni” – mondta Berki Mazsi, aki most vasárnap is ott lesz a Sztárbox helyszínén, a felkészülésnek ugyanis a stratégia megalkotása is fontos része, ez Janicsák Veca esetében is így volt. Hogy ki lesz az ellenfele a döntőben, azt megtippelni sem tudja: Dobos Evelint erős támadónak, Nyári Diát ügyes védekezőnek látja.  

Pintér Tibor és Árpa Attila meccse érzése szerint szoros lesz: mindkét férfi erős, hasonlóak a fizikai adottságaik is. „Tenyát nagyon szeretem, régi ismeretség köt hozzá, ha ennyit el szabad árulni: neki drukkolok. Jó lenne, ha kicsit hallgatna az edzőire, megfogadná a tanácsaikat, és nem csak a parasztlengőket használná. A férfiaknál jellemző, hogy a KO-ra játszanak. Mi nők fejvédőben vagyunk, így nagyon kicsi arra az esély, hogy kiütjük a másikat. Nekünk a pontozásra kell figyelni, ezt nekem is nehezemre esett elfogadni.”

Berki Mazsi: Példát akarok mutatni
Fotó. RTL

Molnár Áron és Józan László összecsapása érzelmileg nehéz számára: mindkettőjüket nagyon szereti, előbbit egy energiabomaként, utóbbit kedves, támogató emberként jellemezte. 

Áront tartom esélyesebbnek

 – árulta el.  

Hétfőn több sajtóorgánum is arról számolt be, hogy Berki Mazsi először mutatta meg a nyilánosság előtt szerelmét – ez azonban nem teljesen igaz. Zoltán ugyanis minden egyes bokszgálára elkísérte őt, az első meccsén is lehetett látni, még az öltözőben is mellette volt. Berki Mazsi sikerében nem kis része van párjának, ezt edzője is megerősítette: Zoltán odafigyel az étkezésre, a vízfogyasztásra, a pihenésre és amennyire tudja, távol tartja szerelmét az online világtól a mérkőzések előtt. „Továbbra sem fogom kiteregetni a magánéletünket, de eddig sem titkoltam, hogy van párom. Hozzá kell tennem, a média most sokkal tapintatosabb velem, mint korábban. Tiszteletben tartják a párkapcsolatomat, ezért nagyon hálás vagyok” – mondta Berki Mazsi, hozzátéve:

Ő a legnagyobb támogatóm, ma reggel is megköszöntem neki, hogy mellettem áll. Ő pedig azt válaszolta, hogy mindent magamnak köszönhetek, mert én tettem bele a munkát. A hátteret, a nyugalmat viszont ő biztosítja nekem.


Nyitókép: RTL

#Sztárbox#rácz jenő#Berki Mazsi#janicsák veca#istenes bence#párkapcsolat#pintér tibor#elődöntő#ma#boksz

Címlapról ajánljuk