Sztárbox

Curtis: Nem álltam fel azért, hogy le legyek pofozva

Szeifert-László MónikaSzeifert-László Mónika

2023. november 13. 15:00

„A végére olyan fehér voltam, mint a bolti zsír” – jellemezte saját ábrázatát Curtis a Szegedi Fecsó elleni Sztárbox-mérkőzése után. A rapper nem csinált titkot belőle, hogy kevés időt töltött a felkészüléssel és a kondija sem a legjobb, ezért megpróbálta „lakótelepi stílusban” padlóra küldeni az ellenfelét, ez azonban nem sikerült, ő maradt alul. Curtis már az első menet után érezte, hogy a következőben vége lesz a meccsnek, amely közben a pofonok mellett egyszer nyakon is csókolta ellenfelét. Az rtl.hu-nak beszélt arról is, miről sms-eztek Fecsóval az összecsapás után, és hogyan érintette, hogy Virág Timóteus kiesésével nem maradt versenyzője a The Voice döntőjére.

A meccs utáni interjúban azt mondtad, a vereséget jobban meg kell ünnepelni, mint a győzelmet. Hogy sikerült az ünneplés?

Végül sehogy, mentünk haza pihenni. Megvárom még a The Voice Fináléját és utána szeretnék a srácokkal bulizni egy jót.

A kisfilmedben elmondtad, hogy nagyon kevés időd volt edzeni, miközben mást sem láttunk, hallottunk eddig a többi résztvevőtől, mint hogy milyen keményen készülnek hónapok óta. Mennyire voltál feszült emiatt?

Nem voltam feszült, helyén kezeltem ezt a mérkőzést. Valahol sejtettem, hogy így alakul majd. Nagyon fáradt vagyok, sok volt a munka, a zenekarral is és a The Voice-szal is, közben házat vettünk, úgyhogy nekem ebben ennyi volt most.

Jól láttuk, hogy nem is azért ültél a padlón a ringben, mert akkora ütést kaptál, hanem mert elfáradtál?

Persze hogy azért!

Ezek szerint még fel tudtál volna állni a számolás alatt?

Pont azért nem keltem fel, mert éreztem azt, hogy már nincs több szufla. És ha felálltam volna, lehet, hogy le lettem volna ütve. Ezt meg akartam előzni, nem álltam fel azért, hogy le legyek pofozva, biztosra mentem. Ma néztem vissza meccset, a végére olyan fehér voltam, mint a bolti zsír. Ennyi volt bennem.


Úgy látszott, komolyan vetted a párod, Judit tanácsát, és próbáltad az első 30 másodpercben kiütni a Fecsót, mert tudtad, hogy el fog fogyni az erőd.

Mondták a bírók, hogy az első menet még az enyém volt. Tipikus lakótelepi stílusban bunyóztam, ott is körülbelül ennyire van idő. Lerendezed 1-2 perc alatt, ha tudod, ha nem, akkor baj van. Nekem pontosan ennyi kell: ha megtámadnának valahol, akkor meg tudjam magam védeni. Én nem bokszoló vagyok. Annyira kevés volt a pihenő az első menet után, hogy amikor szólt Kokó fia, hogy menni kell vissza a ringbe, már tudtam, hogy a második menet lesz a vége a rendezvénynek.

Fecsó a győztes interjúban azt mondta, csoda, hogy túlélte, akkora pofonokat kapott tőled. Láttál rajta ijedtséget?

Az első két találatom után láttam: akkor esett le neki, hogy attól függetlenül, hogy nem edzettem, meg tudom ütni rendesen. Meglepődött, ilyen súlynál már az ütéseknek is nagyobb ereje van.  

Egy alkalommal a kommentátor azt mondta, te nem érted ezt a játékot. Mennyire figyeltél a boksz szabályaira?

Rettentő amatőrök vagyunk, ütöttünk-vágtunk, ahol értük egymást. Nem nagyon voltak itt tudatos ütések. Nekimentünk egymásnak, aztán alakult valahogy. A Fecsót is támadják, hogy akkor is ütött még, amikor már lent voltam a földön, de ez meccs hevében előfordul. Írt is nekem, hogy ne haragudjak, válaszoltam neki, hogy dehogy haragszom! Ez benne van.

Tényleg adtál egy puszit a Fecsónak az egyik ütés után?

Igen, az egyik összeölelkezésnél nyakon csókoltam. Próbáltam elvenni az élét ennek a dolognak. Páran eléggé beleálltak egymásba, ami szerintem nem volt elegáns és nem volt sportszerű. Nyilván tudom, hogy a boksz show is, és erről is szólhat, hogy üzengetünk egymásnak, én viszont volt sportemberként próbáltam megadni a tiszteletet. Nem ellenségek, hanem ellenfelek voltunk a ringben, és gratulálok Fecsónak!

Hogyan élted meg, hogy szombaton az utolsó versenyződ is búcsúzott a The Voice-tól?

Ez már fájóbb pont volt az életemben. Nagyon sokat készültünk Timóval, hogy ez működjön, és nagyon jól is énekelt, itt már tényleg csak az emberek szimpátiája dönt. De mindenki jól énekel, aki eddig eljutott. Nagyon büszke vagyok rá, és meg is beszéltem vele, hogy ha majd úgy alakul, akkor szeretném, ha az én kiadómhoz jönne. Mindenképpen segíteni akarok neki.

A korábban többször elmondtad, nagyon szerencsésnek érzed magad, hogy több RTL-es tévéműsorban is te lettél a győztes: a dzsungel királya voltál a Celeb vagyok, ments ki innen!-ben és megkaptátok a Nyerő Páros címet a pároddal, Barnai Judittal. Hogy érint téged, hogy ezen a hétvégén megszakadt a sikersorozat?

Szomorú vagyok, de a The Voice esetében nem magam, hanem a versenyzőim miatt vagyok szomorú. Talán csak azért jó, hogy most nem én lettem a befutó, mert gyakran megkaptam: „a Curtist nagyon tolja az RTL, mindent megnyeretnek vele”. Most végre lekerülhet rólam ez a címke is. Eddig is vállaltam a következményeit annak, ha veszítettem, az élet minden területén. Szerintem egy ember jellemét mutatja az, ahogy a vereséget kezeli. Sokan kérdezik, miért vállalom el, hogy szerepelek ezekben a tévéműsorokban. Azért, mert visszamehetek gyerekbe, feszegethetem a határaimat, új dolgokat próbálhatok ki. Vasárnap este nálam volt a leghangosabb a csarnok, amikor bemondták a nevem a bevonuláskor, ez nagyon jó érzés, engem az emberek szeretete éltet. Jól éreztem magam a Sztárboxban.

#Sztárbox#rtl#curtis#széki attila#mérkőzés#vereség#The Voice#Nyerő Páros#celeb vagyok ments ki innen#szegedi fecsó#interjú#ma

Címlapról ajánljuk