Survivor

„Akármi történik ma itt, szeretném, ha barátok maradnánk” – ezek voltak a legdrámaibb párbajok a Survivor történetében

rtl.hurtl.hu

2023. április 23. 10:27

A túlélőknek nemcsak a zsákmányszerzéseken és a védettségi játékokon kellett bizonyítaniuk, olykor a Törzsi Tanácsokon, sőt a fináléban is megmérkőztek egymással szavazategyenlőség esetén. Összegyűjtöttük a túlélőshow legdurvább összecsapásait a korábbi szériákból.

Iliász vs. Feri

A 2017-es Survivor fináléjában Iliász és Feri küzdöttek meg egymással a végső győzelemért. A döntősöknek lehetőségük volt plusz egy szavazatot szerezni az utolsó párbajon, ahol az nyert, aki előbb gyújtott tüzet, és a lángokkal hamarabb elégette a tűzrakó fölé kifeszített kötelet.

Feri már akkor tüzet gyújtott, amikor én még nem voltam

– bár Iliász ezekkel a szavakkal vágott bele a párbajba, hosszas próbálkozás után végül mégis nála lobbant fel először a láng, így végül ő lett az évad győztese.

 

Tomi vs. Robi

A túlélőshow 2018-as szériájának két túlélője drámai párbajon csapott össze egymással, miután Tomi és Robi is két-két szavazatot kapott a Törzsi Tanácson. A srácoknak két homokkal töltött bambuszkorsót kellett kinyújtott kézzel tartaniuk. A drámát tovább fokozta, hogy Robi a vele szemben álló riválisának köszönhette, hogy egyáltalán még játékban volt, Tomi ugyanis korábban egy védettségi amulettel mentette meg őt.

Akármi történik ma itt, szeretném, ha barátok maradnánk

– mondta Robi párbajellenfelének, akivel szemben végül alulmaradt, így Tomi került be az évad három legjobb játékosa közé.

 

Alexandra vs. Dávid

A 2018-as évad legbrutálisabb párbaja Alexandra és Dávid nevéhez kötődik, akik közel egy órán keresztül harcoltak kitartásukkal és erejükkel, hogy bent maradhassanak a játékban. Mivel a két túlélő egyenlő számú szavazatot kapott a Törzsi Tanácson, párbajozniuk kellett, hogy eldőljön, ki maradhat a Bayani törzs tagja. A párbajon egy kést egyensúlyoztak a kézfejükön úgy, hogy a karjuk nem zárhatott be 90 foknál kisebb szöget a testükkel. Istenes Bence azt mondta, még sosem volt ennyire feszült küzdelem a Survivorben.

Az egyik legerősebb játékost győzöd le most, ha győzöl

– biztatta Robi Szandrát, akinek végül sikerült megnyernie a párbajt, így Dávid költözött a Holtak Szigetére.

 

Dávid vs. Fanni

Dávid a Holtak Szigete legjobbjaként végül visszakerült a döntőbe, ahol Fannival küzdhetett meg. A finalisták nem mindennapi lehetőséget kaptak, hogy elkerüljék az esetleges szavazategyenlőséget: párbajon csaphattak össze egymással, amelynek győztese érvénytelenné tehette a már kiesett versenyzők egyikének szavazatát. A párbajozók egy kötél segítségével tartották egyensúlyban az asztalt és a rá helyezett fahasábokat. Fanni és Dávid több alkalommal is hibáztak, így kénytelenek voltak elölről kezdeni a feladatot, végül Dávidnak mégis sikerült mind a hat fahasábot a mozgó szerkezeten tartani, így ő nyerte a párbajt. A srác döntése alapján Robi szavazata nem számított bele a végeredménybe, így a Survivor 2018-as szériájának győztese is Dávid lett.

 

Bíborka vs. Sabira

A 2021-es Survivor második Törzsi Tanácsán Bíborka és Sabira is két-két szavazatot kapott. A kialakult szavazategyenlőség miatt a két lányra várt még egy végső feladat. Akárcsak a korábbi évadban Alexandrának és Dávidnak, nekik is egy kést kellett a kézfejükön egyensúlyozniuk. Kettejük küzdelme nem tartott olyan sokáig, mint Szandráéké, Bíborka ugyanis elejtette a vágóeszközt, így Sabira térhetett vissza a törzsbe.

 

Zsófi vs. Dani

A legutóbbi Survivor évad fináléjában Dani és Zsófi is ugyanannyi szavazatot kapott, ezért Joe bejelentette, hogy a döntősöknek egy mindent eldöntő párbajon kell megméretniük magulat. A két túlélőnek az egyik legalapvetőbb feladatban, a tűzgyújtásban kellett bizonyítania. Az nyert, akinek a lángja hamarabb elszakította a tűzrakó fölé kifeszített kötelet. Zsófi hiába próbált mindent megtenni, hogy tüzet csiholjon – még az ujját is elvágta a tűzgyújtóval –, végül Dani nyert, ezzel bezsebelve a 2021-es Survivor győztese címet és a 20 millió forintos fődíjat.

 

A Survivor, a világ legkeményebb valóságshow-ja hétköznapi hősök jelentkezését várja a kitartás, a taktika és a túlélés játékába. Ide kattintva lehet jelentkezni az új évadba.

#Survivor#párbaj#feladat#küzdelem#túlélőshow#best of#Videó

Címlapról ajánljuk