Sport

Baillie anyó extrém sportoló lett: 102 éves korában vállalkozott ejtőernyőzésre a brit veterán

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 26. 10:48

„Ha egy 85 éves férfi képes rá, akkor én is meg tudom csinálni” – mondta a 102 éves nő, aki jótékonysági céllal hajtott végre vasárnap tandemugrást.

Nem mindennapi extrém sporteseményre került sor vasárnap a nagy-britanniai Becclesben: a 102. születésnapját ünneplő Manette Baillie tandemugrást hajtott végre, írja a The Guardian.

Az idős nő jótékonysági céllal ült repülőgépre, három általa megjelölt szervezetnek gyűjtött pénzt azzal, hogy az Egyesült Királyság legidősebb ejtőernyőse címet megszerezte.

Manette Baillie egyben az egyik legidősebb II. világháborús veterán az országban, annak idején a királyi haditengerészetben szolgált Egyiptomban. Élete során volt egy ejtőernyős férje is, de ő maga mostanáig sosem vállalkozott ejtőernyőzésre.


Az ugrás után elmondta, hogy amikor kinyílt a repülőgép ajtaja, arra gondolt, hogy nincs más hátra, ugrani kell. „Annyira emlékszem, hogy a lábaim alól eltűnt a gép, majd minden elmosódott. Becsuktam a szemem, úgy tűnt, hogy nagyon gyorsan zuhanunk.”

A motivációt részben az jelentette számára, hogy egy barátja 85 éves apja is ejtőernyőzött: 

Ha egy 85 éves férfi képes rá, akkor én is meg tudom csinálni.

Manette Baillie előtt Verdun Hayes volt a legidősebb brit ejtőernyős, aki 2017-ben, 101 éves korában ugrott ki repülőgépből.

Nyitókép: GoldsterClub / Twitter

#Sport#egyesült királyság#ejtőernyőzés#extrém sport#idős#rekord

Címlapról ajánljuk