Sport

A kenus Takács Kincső nyolcadik 200 méteren

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 10. 14:08

Takács Kincsőtől már a döntőbe jutás is bravúr volt, ott nem tudott beleszólni a legjobbak versenyébe, nyolcadik lett. A világ legjobb eredményével nyert a kanadai Vincent, de még az ezüstérmes is belül volt a régi rekordon.

A középdöntőben még két magyar kenus volt érdekelt a legrövidebb távon, 200 méteren. A 19 éves Kiss Ágnestől már az is szép eredmény volt, reális esélye nem volt a fináléra. A jóval rutinosabb, 30 esztendős Takács Kincsőnek ez bravúrral sikerült, futamnegyedikként jutott a legjobb nyolc közé.

A magyar versenyző, akár a középdöntőben, a fináléban is erősen kezdett, de így tettek a többiek is. Takács Kincső nem tudott beleszólni az érmekért folytatott harcba, nyolcadik lett, de megjegyzendő, hogy a győztes kanadai Katie Vincent és még a második Nevin Harrison is jobb időt ért el, mint a korábbi nem hivatalos világcsúcs. 

Az egész pályafutása során a győri klub színeiben versenyző Takács Kincső tehát nyolcadik lett, de ott volt a döntőben, így a magyar küldöttség elmondhatja, hogy a síkvízi kajak-kenu versenyek minden számában érdekelt volt a fináléban. Hét érmet szereztek a mieink, arany végül nem lett közte, de ez az eredmény így is azt mutatja, hogy Magyarország továbbra is ott van a sportág közvetlen elitjében. 

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

#Sport#Takács Kincső#kajak-kenu#olimpia#párizs 2024

Címlapról ajánljuk