Sport

Hosszabbítás után esett ki Svédország ellen a magyar női kézilabda-válogatott

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 6. 19:20

A magyar női válogatott 15 másodperccel a vége előtt egygólos vezetést szerzett, de nem tudta megnyerni a Svédország elleni negyeddöntő rendes játékidejét. A hosszabbításban pedig az ellenfél már hengerelt, és 36-32-es győzelme után készülhet az elődöntőre.

Az első félidő nagyrészt arról szólt, hogy ne húzzanak el a svédek. Az elején sikerült megfékezni őket, aztán egy ideig fej-fej mellett ment a két csapat, majd lett mínusz négy, de szerencsére a játékrész végére sikerült a lehető legminimálisabbra csökkenteni a különbséget.

Voltak ebben részsikerek. Mondjuk amikor Vámos kétperces kiállítása alatt nem kapott gólt a magyar válogatott. Vagy amikor gyors egymásutánban jött egy bravúros Vámos-gól, majd egy, szintén találattal záruló Klujber-szóló.

Aztán megint egy hasonló dupla: előbb Vámos átlövésgólja, akkor, amikor már nem volt további passzlehetőség, aztán Simon pörgős-forgós gólja.

Böde-Bíró Blanka jól védett, de legalább ennyire, ha nem még jobban svéd kollégája, Bundsen. Ez a második félidőben is így maradt. Már nem először volt labdája a vezetéshez a Golovin-csapatnak, ám Bundsen bravúrral védett, az ellentámadásból pedig Hagman betalált. Így lett 19-18 helyett 18-19.

Ám ami késett, nem múlott, a 38. percben Győri-Lukács ziccere után rövid időre már a magyar válogatott vezetett.

Klujber Katrin most aztán tényleg legszebb formáját mutatta: a 44. percben értékesített hetessel érte el 9. gólját, 13 lövésből.

A második félidő végig rendkívül szoros volt, szinte végig döntetlen közeli eredménnyel. Az utolsó tíz percen belül jobbára már Svédországnak kellett futnia a mieink után. Hol egy gól volt ide, hol döntetlenre állt a meccs.

Simon Petra még emberhátrányban is gólt tudott lőni, így 28-28-cal mentünk neki az utolsó 2 percnek. A 60. perc elején lépéshibát követtek el a svédek, vagyis a Golovin-csapat támadhatott az elődöntőért! (Egy időkérést követően.)

És türelmes játékot követően Vámos Petra gólt lőtt 15 másodperccel a vége előtt!!! (29-28)

Időt kértek a svédek, majd kapus nélkül heten támadtak, és Koppang révén hosszabbításra mentették a negyeddöntőt.

A 2x5 perces ráadás első félideje a svédek szája íze szerint alakult. 2-0-ra nyerték a játékrészt; a mieinknek is megvolt a maguk két lehetősége, de egyikből sem született gól.

A második félidő 20. másodpercében megint Koppang volt eredményes, és itt már nagyon nagy volt a gólkényszer a Golovin-csapaton. 

Főleg mert Bundsen eszén ekkor már végképp nem lehetett túljárni. 21 védésnél, és 44 százalékos védési hatékonyságnál járt.

Amikor a 68. percben egy látványos ejtésgóllal demoralizálták a mieinket (29-34), nagyjából el is dőlt a továbbjutás kérdése. A vége 36-32 a svédeknek. Ők lesznek ott az olimpiai elődöntőben.

A nyitóképen Klujber Katrin (piros mezben). Fotó: Reuters/Szabó Bernadett

#Sport#olimpia#párizs 2024#svédország#magyarország#kézilabda

Címlapról ajánljuk