Sport

Innen nehéz lesz: a Ferencváros 2-0-ra kikapott Dániában

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 6. 21:30

A Ferencváros 2-0-ra kikapott a dán Midtjylland otthonában a labdarúgó-Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának első, keddi mérkőzésén.

A Ferencváros kezdte jobban a mérkőzést, többet birtokolta a labdát, de helyzetet nem tudott kialakítani. A skandinávok teljesen váratlanul mégis vezetést szereztek, mert a zöld-fehérek egyik nyári szerzeménye, Gustavo határozatlan volt hátul, a labdavesztése pedig hazai gólt eredményezett: a lengyel Adam Buksa talált a kapuba a 17. percben.

Hátrányban azonnal magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a magyar bajnok, sorra vezette a veszélyes támadásokat, Olafssonnak nagy bravúrt kellett bemutatnia a ferencvárosi Zachariassen fejesénél.

Az első félidő végén viszont örülhettünk, hogy nem nőtt kettőre a dán előny. Ramírez kezezése nyomán ugyanis büntetőt rúghatott Simsir, Dibusz azonban védeni tudott.

A második játékrészben már a Midtjylland futballozott fölényben, és a csereként beálló Franculino találatával megduplázta előnyét. A magyar bajnoknak nem volt reális esélye a szépítésre sem, ellenben a dánok csak azért nem tudták tovább növelni az előnyüket, mert Dibusznak újabb remek védései voltak.

A nyáron kinevezett holland vezetőedző, Pascal Jansen irányításával három győzelem után először kaptak ki a zöld-fehérek (0-2).

A visszavágót egy hét múlva a Groupama Arénában rendezik. A párharc győztese a szlovák Slovan Bratislava és a ciprusi APOEL csatájának továbbjutójával küzd meg a főtábláért, a vesztes az Európa-liga utolsó selejtezőkörében a feröeri Klaksvík és a bosnyák Borac Banja Luka párharcának továbbjutójával találkozik.

Bajnokok Ligája, selejtező, 3. forduló, első mérkőzés:
Midtjylland (dán)–Ferencvárosi TC 2-0 (1-0)
Herning, vezette: Matej Jug (szlovén)
Midtjylland: Olafsson – Andersson, Diao, Bech, Juninho (Gabriel, 70.) – Osorio (Romer, 87.), Castillo (Franculino, a szünetben), Martinez, Simsir (Askildsen, 87.) – Buksa (Brynhildsen, 78.), Sörensen
Ferencvárosi TC: Dibusz – Makreckis, Cissé, Gustavo (Knoester, 55.), Ramírez – Rommens, Zachariassen, Maiga (Abu Fani, 55.) – Traoré, Pesics (Ben Romdhane, 55.), Kehinde (Csivics, 76.)
Gólszerző: Buksa (17.), Franculino (69.)
Sárga lap: Gustavo (18.), Cissé (42.), Abu Fani (74.), Rommens (83.)

A nyitóképen a büntetőt hárító Dibusz Dénes. Fotó: fradi.hu

#Sport#futball#foci#UEFA#bajnokok ligája#ferencváros#midtjylland

Címlapról ajánljuk