Sport

Hattal is vezetett, néggyel verte Szerbiát a magyar férfi vízilabda-válogatott

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 5. 13:29

Zalánki Gergő és Fekete Gergő az eddigi legjobb meccsét játszotta, Varga Zsolt csapata 17-13-ra nyert Szerbia ellen, és csoportharmadikként jutott a negyeddöntőbe. 

Az ausztrálok elleni vereség után presztízsmérkőzés várt Varga Zsolt együttesére Szerbia ellen. Azzal, hogy a szerbek az előző körben legyőzték a franciákat, mindkét fél továbbjutása biztossá vált, a tét a csoport harmadik helyének megszerzése volt. A körítésre nem lehetett panasz, a délben kezdődő meccset tizenhatezren nézték a helyszínen, a La Défense Arena lelátóján.

Az első gólt a magyar válogatott szerezte meg a 4. percben Fekete Gergő révén, egy megúszást követően. Hamar jött a válasz, Csuk lőtt Vogel Soma kapujának bal oldalába. Egy perc sem telt el, amikor ismét ő volt eredményes (1-2). A mieink a 6. percben kapták az első fórt, ezt Vámos Márton ki is használta (2-2). Kettős hátrányba kerültünk, a Ferencváros világklasszis játékosa, Mandics nem hibázott (2-3). A következő magyar előnyből csak érvénytelen gól született, Angyal két méteren belül kapta az egyébként remek passzt. Kár, mert a játékrész végén Vico már kétgólosra növelte a szerb előnyt (2-4).

A folytatásban Fekete csökkentette a hátrányt (3-4), sőt, a negyed második percében már újra egyenlő volt, Zalánki Gergő messziről bombázott az ellenfél kapujába. A játékrész közepén Nagy Ádám ugyancsak távolról talált be, négy perc alatt, három akciógóllal mínusz kettőről fordítottak Vámosék. És nem volt megállás, Manhercz Krisztián gólja után (6-4) a nem éppen brillírozó szerb kapust, Filipovicsot le is cserélte Uros Sztevanovics szövetségi kapitány, Misovics jött a helyére. Mandics ötméteresből szépített, és a következő szerb akciót sem úsztuk meg, Rasovics egalizált (6-6). Két perccel a nagyszünet előtt Varga Dénes köszönt be Misovicsnak, de Mandics harmadszor is villant, újra döntetlen (7-7). Zalánki fórból lőtte a második gólját, ez sem volt kisebb, mint az első. Varga Dénes zsenialitása zárta le a negyedet, az utolsó másodpercben saját térfeléről lőtt az üres kapuba, kétgólosra növelve a magyar előnyt (9-7).

Ahogy az első két negyedben, a harmadikban is Fekete Gergő talált be először, csavargóljával hárommal ment a magyar csapat. A szerbek még fel sem nagyon ocsúdhattak, amikor Misovicsnak Jansik Szilárd lövése után kellett kivennie a labdát a kapujából (11-7). Pontosan három perc elteltével Vámos szerezte meg második gólját (12-7), nem csoda, hogy a szerb kapitány időt kért. Mandics eggyel közelebb hozta a szerbeket, de Zalánki emberelőnyből visszaállította az ötgólos különbséget (13-8). Remekül játszott Varga Zsolt együttese, és Vogel Soma is parádézott a kapuban, a negyed vége felé már tizenegyedik védését mutatta be. Vigvári Vince látványos akció végén volt eredményes (14-8), erre Vico válaszolt, de ennek látványosan már nem tudtak örülni a szerbek. Annak sem, hogy Fekete fórból meglőtte a mieink tizenötödik, saját maga negyedik gólját.

15-9-ről kezdődött a záró negyed, immár nem Vogellel, hanem Bányai Márkkal a magyar kapuban. Jaksics gólja vezette be a játékrészt, de Zalánki nem akart lemaradni Fekete mögött, negyedszer is betalált (16-10). Dedovics avatta fel Bányait, majd Mandics lőtt iszonyatosan nagy gólt a támadóidő utolsó másodpercében, és lett így öt találatával az egész mezőny legeredményesebb játákosa (16-12). Mielőtt azonban kicsit is aggódni kezdhettünk volna, Molnár Erik állította vissza a közte ötöt (17-12). Három perc volt hátra, Csuk ötméteresből a meccs harmincadik gólját dobta. 17-13 a vége, a magyar válogatott a B-csoport harmadik helyén zárt.

#Sport#vízilabda#olimpia#párizs 2024#magyar válogatott

Címlapról ajánljuk