Sport

Megvan, ki lehet a Ferencváros ellenfele a Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörében

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 5. 12:09

Hétfőn 12 órától a svájci Nyonban megkezdődött az európai kupasorozatok sorsolása. A Bajnokok Ligájában a Ferencváros érdekelt, itt a rájátszás lehetséges összecsapásait sorsolták. Ha a selejtezőkör 3. fordulójából nem jutna tovább a magyar bajnok, akkor az Európa-liga rájátszásába kerülhet. A Konferencialigában 3 magyar csapat érintett: a Fehérvár, a Paks és a Puskás Akadémia.

Elkészítették az európai kupasorozatok sorsolását a franciaországi Nyonban. Elsőként a Bajnokok Ligája rájátszásának párosításait húzták ki, aki ezen majd továbbjut, az biztosan főtáblás. 

A Ferencváros, ha továbbjut, a szlovák Slovan Bratislava és a ciprusi APOEL közti párharc győztesével csaphat össze a főtáblára jutásért. 

Megvan, ki lehet a Ferencváros BL-ellenfele
Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a helyszínen

Amennyiben a Ferencváros playoffozik a BL-ben, akkor ezt a két mérkőzést az RTL+-on láthatják.

Dánokat még nem vertünk ki

A Ferencváros a dán Midtjyllanddal küzd meg a Bajnokok Ligája-selejtező 3. körében. Ha továbbjut, akkor biztosan kiemelt lesz a Bajnokok Ligája-playoff körében. A veretlen zöld-fehéreknek nem lesz könnyű dolguk a szintén veretlen dánokkal szemben. A Fradi 7 éve simán, kettős vereséggel búcsúzott az Európa-liga selejtezőjében (4-2 és 3-1) a Midtjyllanddal szemben. Az akkori magyar csapatból ma már csak Dibusz Dénes és Botka Endre játszik a Ferencvárosnál.

Az állami hírügynökség beszámolója szerint a Ferencvárosnak ezt leszámítva sincsenek szép emlékei a dán csapatokkal szemben: az UEFA-kupában 1990-ben ugyancsak kettős vereséggel esett ki a Bröndby ellen, míg 2003-ban két döntetlen után 11-esekkel búcsúzott az FC Köbenhavnnal szemben, azaz mostanáig egyszer sem tudta legyőzni a skandináv ország képviselőit.

A Midtjylland a Ferencvároson kívül egyszer csapott össze magyar csapattal, 2016-ban a Videotont is legyőzte Székesfehérváron, viszont a hazai visszavágón 1-0-ra kikapott, így végül hosszabbításban egyenlítve jutott tovább.

A BL-főtáblára jutáshoz még két párharcot kell nyerni, a győztes viszont legrosszabb esetben is az Európa-liga főtábláján szerepelhet. A vesztes átkerül a második számú európai kupasorozat utolsó selejtezőkörébe.

Még a mumussal is összekerülhet a Fradi

Az is kiderült hétfőn, hogyha a Fradi nem jutna tovább, akkor az Európa-liga főtáblájához a második számú európai kupa playoffjában a Klaksvík–Borac Banja Luka párharc győztesével kell megmérkőznie.

Előbbit nem kell bemutatni a Fradi-drukkereknek: a Klaksvík 2023-ban a BL-selejtezőben kiejtette a Fradit.

A Fiorentinával játszhatna a Puskás Akadémia

Az is eldőlt, hogy a Konferencialiga-playoffban (vagyis a harmadik számú európai kupa előszobájában)

  • a Puskás Akadémia (amennyiben kiejti az örmény Araratot), az olasz Fiorentinával játszik.
  • a Fehérvár FC (ha jobbnak bizonyul a ciprusi Omoniánál), akkor az NK Osijek (horvát)–Zira (azeri) párharc győztesével találkozik.
  • a Paksi FC (ha búcsúztatja a montenegrói Mornar Bart), akkor a Mladá Boleslav (cseh)–Hapoel Beer-Seva (izraeli) összecsapások nyertesével játszik.

Nyitókép: Connor Roberts, a walesi The New Saints kapusa nem tudja kivédeni a Ferencváros negyedik gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. fordulójában játszott Ferencvárosi TC – The New Saints mérkőzésen a Groupama Arénában 2024. július 23-án – fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

#Sport#UEFA#bajnokok ligája#ferencváros#konferencia liga#európa liga#fehérvár#paks#puskás akadémia#sorsolás#ma

Címlapról ajánljuk