Sport

Keszthelyi-show Kína ellen: negyeddöntőbe jutott a női vízilabda-válogatott

rtl.hurtl.hu

2024. augusztus 2. 21:21

A magyar női vízilabda-válogatott a Hollandia elleni vereség és a Kanada elleni győzelem után a harmadik mérkőzését az első két meccsén nulla pontot szerző Kína ellen vívta az ötkarikás játékokon. A magyar pólósok úgy csobbanhattak vízbe, hogy ha nyernek, biztosan továbbjutnak a negyeddöntőbe. Bár a mérkőzést Kína kezdte jobban, a magyar csapat a harmadik és negyedik negyedben tekintélyes fölényt kialakítva megnyerte a meccset, amihez Keszthelyi Rita hét találattal járult hozzá. 

A ráúszásban Vályi Vanda kaparintotta meg a labdát, így magyar támadással indult a mérkőzés. Keszthelyi Rita vállalkozott lövésre, de blokkot talált. A kontrából pedig Kína szerezte meg a vezető találatot. Egy perccel később a kínaiak emberelőnyből megduplázták góljaik számát, erre azonban már volt válasza a magyar válogatottnak. Szilágyi Dorka szépített 2-1-re. Majd négy perc elteltével a negyedik olimpiáján játszó Keszthelyi gyönyörű ejtésével feljöttünk 3-2-re. Egyenlíteni azonban nem tudott a magyar csapat az első negyedben, 4-3-as kínai vezetéssel fordultunk a második negyedre. 

magyar kínai
Fotó: Reuters


A második játékrész első percében az egyenlítés még távolabb került, mert Kína gyorsan szerzett két gólt, 6-3-ra módosítva az állást. A magyar válogatott azonban nem esett kétségbe, Vályi, Faragó és Szilágyi góljaival egalizáltak, majd fordítottak. A negyed 7-8-as magyar vezetéssel zárult. 

A harmadik negyed elején Vályi és Keszthelyi góljaival már 7-10-re vezetett a magyar női pólóválogatott. Ezt az előnyt azonban nem sokáig birtokolta a csapat, Kína 9-10-re zárkózott. A harmad hatodik percében Keszthelyi Rita hűtötte le a kínai kedélyeket, és megszerezte a magyar csapat tizenegyedik, saját maga harmadik gólját. Ezt követően a magyar csapat percei következtek, 9-12-vel zárult a harmadik negyed.

A negyedik negyedben ismét Keszthelyi Rita volt eredményes hetesből. A negyed harmadik percében ezúttal akcióból ismét ő villant, ezzel 10-14 lett az állás. A folytatásban kiszakadt a magyar gólzsák, Garda és Keszthelyi újabb találatával már 10-16-ra vezetett Magyarország. A kínai csapat már nem tudott közelebb zárkózni, 11-17-re győzött és negyeddöntőbe jutott a magyar női vízilabdaválogatott.

Női vízilabda
A-csoport
Kína – Magyarország: 11 – 17

Nyitókép: Reuters

 

#Sport#olimpia#vízilabda#női vízilabda#magyarország#kína

Címlapról ajánljuk