Sport

A két Korea asztaliteniszezői közös szelfin mosolyognak az olimpiai dobogón

rtl.hurtl.hu

2024. július 31. 13:33

A bronzérmes dél-koreaiak közös szelfit lőttek az ezüstérmes észak-koreaiakkal és a végső győztes kínaiakkal a párizsi olimpián. 

Az egész világot bejárja egy fénykép, amelyet a dél-koreai aszteliteniszező, Lim Jong-hoon készített a vegyespárosok keddi eredményhirdetése után, a dobogón. Egy érmes szelfi önmagában nem lenne meglepő, ám az már túlmutat a sporton, hogy 

a képen a bronzérmes dél-koreai és az olimpiai bajnok kínai duó mellett a végül a döntőben alulmaradt észak-koreai kettős tagjai is szerepelnek.

A fénykép a két Korea között régóta meglévő politikai feszültség miatt hamar körbejárta a világot, hiszen ez a jelenet is azt mutatja, hogy a sport olykor képes felülemelkedni a legsúlyosabb viszályokon is.

A szelfit a bronzérmes kettős férfi tagja az amúgy dél-koreai gyártmányú Samsung egyik modelljével készítette, ez is ad némi pikantériát a dolognak. A kép nagyot megy a dél-koreai sajtóban, számtalan internetes oldalon megjelent, és természetesen a játékokkal foglalkozó televíziós műsorokban is rengetegszer feltűnik.

Az eredményhirdetésen, amikor az észak-koreai duó tagjai, Ri Jong Sik és Kim Kum Yong átvették az ezüstérmet, Lim Jong-hoon külön is gratulált nekik, ami még inkább kiemeli a gesztus nagyságát.

Ez az olimpiai mozgalom valódi arca


– mutatott rá a lényegre az egyik dél-koreai kommentátor, kiemelve, hogy a mosolygós szelfi, rajta mindkét ország zászlajával, akár pozitív hatással is lehet a két Korea közötti kapcsolatokra.

A kép elkészültének ideje sem mellékes, hiszen Észak-Korea 2016 óta az első olimpiai érmét szerezte, tekintve, hogy a 2021-re halasztott, tokiói játékokon a covid miatt nem vett részt. A történelmi pillanatot így minden bizonnyal még nagyobb érdeklődés övezte a diktátor Kim Dzsongun által irányított országban. 

Nyitókép: Reuters/Kim Hong-Ji 

#Sport#dél-korea#észak-korea#asztalitenisz#párizs 2024#szelfi#pingpong

Címlapról ajánljuk