Sport

Álmosító mérkőzésen kikapott a magyar férfivízilabda-válogatott Spanyolországtól

rtl.hurtl.hu

2024. július 30. 22:32

A két, egymást jól ismerő csapat néha túl biztonsági játéka nem hozott látványos mérkőzést. Az edzőmeccset idéző összecsapáson a két kapus emelkedett ki. Spanyolország-Magyarország 10-7.

 

Az első negyedben sokáig egyik kapust sem sikerült legyőzni, aztán Munarriz szerzett vezetést Spanyolországnak (1-0). A mieink kínlódtak tovább, mígnem a jóval határozottabb ellenfél egy újabb erőteljes távoli lövésből megduplázta előnyét (Sanahuja, 2-0). Már csak 3 másodperc volt hátra, amikor emberelőnyben Manhercz tette fel a labdát, Angyal pedig könnyedén pöckölt a kapuba (2-1).

A második játékrészben láttunk kapufát itt is, ott is, majd Vigvári remek ejtése is a kapufáról perdült a képzeletbeli gólvonal mögé. Sajnos a spanyolok egy legalább ennyire szép góllal jelentkeztek: Cabanas csodás akciót zárt le eredményesen (3-2). Egy újabb emberelőnyből Zalánki bombázott a kapu jobb oldalába (3-3), aztán 0,1 mp-cel a játékrész vége előtt közelről Larumbe megint az ellenfele juttatta előnyhöz (4-3).

A harmadik harmadban úgy tűnt, megúsztunk egy spanyol támadást, ám a labda Munarrizhoz került, aki nagy gólt lőtt (5-3). Később Angyal lövése gólvonalon túlra jutott, de ez elsőre nem volt egyértelmű, úgyhogy hosszú videózás következett, a végén a számunkra kedvező ítélettel (5-4). Az már kevésbé volt kedvező ítélet, amikor Fekete ellen büntetőt ítéltek, ezt Granados értékesítette (6-4). Aztán Granados egy átlövésgóllal jelentkezett, és először vezettek hárommal a spanyolok (7-4). Időt is kért Varga Zsolt, rögtön ez után Vámos szépített (7-5). Majd egy megúszásból Fekete lőtt szép gólt, ellentmondást nem tűrően. Máris csak eggyel mentek a spanyolok, egészen addig, amíg újabb előnyt nem kaptak, mert akkor egyből könnyedén betalált Toro (8-6). A mieink sajnos nem tudtak élni egy emberelőnnyel, így mínusz kettővel mehettünk neki a záró játékrésznek.

Az utolsó negyed Famera találatával indult (9-6), ekkor kezdhettük elkönyvelni a vereséget. Szerencsére Manhercz nem így gondolta, akcióból lőtt nagy gólt (9-7). Larumbe nagyon éles szögből vette be a rövid sarkot (10-7), ezzel szemben Manhercz a kapus közreműködésével a kapufát találta el. Újabb gól már nem született.

Ez nem a mieink napja volt. De szerencsére nincs túl sok jelentősége a vereségnek.

A nyitóképen Jansik Szilárd (balra) és a spanyol Álvaro Granados a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi vízilabdatornáján, 2024. július 30-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

#Sport#vízilabda#olimpia

Címlapról ajánljuk