Sport

Véletlenül beúszott az olimpiára Harvey Weinstein

rtl.hurtl.hu

2024. július 30. 8:25

Pontosabban az amerikai Claire Weinstein és a kanadai Mary-Sophie Harvey úsztak egymás mellett.

Meghökkentő pillanatban részesülhettek a 200 méteres női gyorsúszás elődöntőjének nézői tegnapelőtt, amikor a medencében egymás melletti/alatti sávokba delegálták az amerikai Claire Weinsteint és a kanadai Mary-Sophie Harvey-t (akik végül első és harmadik helyen végeztek a futamon).

A tévés közvetítésen ugyanis pont úgy jelenítették meg vezetékneveiket, hogy simán ki lehetett olvasni belőlük a szexuális bűncselekmények miatt elítélt hollywoodi producer nevét. Erre a közösségi médiában is felhívta a figyelmet több felhasználó, a New York Post pedig külön cikket szentelt az ijesztő véletlennek.


Korábban arról számoltunk be, hogy eljárási hibák miatt újra kell tárgyalni Weinstein egyik ügyét New Yorkban. A fellebbviteli bíróság szerint a szexuális erőszak miatt 23 évre ítélt egykori producer jogai sérültek, és nem részesült tisztességes tárgyalásban annak idején. A #metoo mozgalom szerint elárulták az áldozatokat, az exproducer ügyvédje a jog győzelméről beszélt. A döntés ellenére Weinstein börtönben marad.


Nyitókép: Twitter

#Sport#párizs 2024#olimpia#úszás#közvetítés#harvey weinstein

Címlapról ajánljuk