Sport

Hétfőn sem tudtak a Szajnában edzeni a triatlanosok

rtl.hurtl.hu

2024. július 29. 13:13

A Szajna rossz vízminősége már vasárnap is lehetetlenné tette a triatlonosok úszóedzését a párizsi olimpián, de mivel a hétfői tréningre sem kerülhetett sor, kérdéses, hogy meg lehet-e rendezni a keddi versenyt.

A múlt héten már úgy tűnt, megfelelő tisztaságú lesz a Szajna a triatlonversenyekre (később pedig a nyílt vízi úszás számaira), azonban a pénteki és szombati, a megnyitót és egyes szombati számokat is megzavaró eső jelentős mennyiségű szennyező anyagot mosott a folyóba – emlékeztet a Telex

A vasárnapi és a hétfői edzések elmaradása után felvetődik a kérdés, hogy mi lesz a keddi (és szerdai) versenyekkel. A szervezők mindenesetre optimisták. 

„Tekintettel az elkövetkező 36 óra időjárás-előrejelzésére, a szervezőbizottság és a Nemzetközi Triatlon Szövetség biztos abban, hogy a vízminőség a határértékek alá fog süllyedni a versenyek keddi kezdete előtt” – idézte az MTI a hétfői közleményüket

A párizsi olimpián triatlonban három számban avatnak bajnokot: a tervek szerint kedden a férfiak egyéni futamát rendezik Bicsák Bencével és Lehmann Csongorral, másnap pedig a női versenyre kerül sor Kuttor-Bragmayer Zsanettel. A vegyes váltók augusztus 5-én csatáznak majd.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

#Sport#olimpia#párizs 2024#triatlon#Szajna#vízminőség

Címlapról ajánljuk