Sport

„Egyszerűen rosszul jött ki a lépés” – a 15 éves Jackl Vivien nem jutott döntőbe 400 méter vegyesen

rtl.hurtl.hu

2024. július 29. 13:08

Ő a magyar küldöttség legfiatalabb tagja.

Jackl Vivien nem jutott a nyolcfős döntőbe 400 méter vegyesen a párizsi olimpia úszóversenyeinek hétfői napján, írja az MTI.

A 15 éves versenyző, a magyar küldöttség legfiatalabb tagja áprilisban az országos bajnokságon robbant be, amikor is egyéni csúcsát majdnem hat másodperccel megjavítva, 4:34.96 perces junior Európa-csúccsal nyerte a számot. Ez az eredmény az olimpiai programban szereplő versenyzők rangsorában a hatodik volt, így reális esélye volt a fináléba kerülésre.

Jackl az első előfutamban úszott, jóval rutinosabb riválisaival csak háton és gyorson tudta felvenni a versenyt – különösképpen mellen szakadt le jelentősen –, így 4:44.47 perces idővel hatodikként csapott célba, összesítésben pedig a 14. helyen végzett.

Nem ez volt a terv, eredetileg egy 4:40 körüli időt lőttünk be, ami elég lehet a fináléhoz. Egyszerűen rosszul jött ki a lépés. A belgrádi Európa-bajnokságon csúcsformában voltam, hogy 1500 gyorson is meglegyen a szint, itt most szerettem volna hasonló időt úszni, mint akkor, de nem sikerült Nem vagyok egy izgulós típus, próbáltam nem rágörcsölni a dolgokra, de mégis, valahogy nagy volt a teher

 – nyilatkozta az MTI-nek a fiatal magyar sportoló.

Jackl Vivien 4 éves korában tanult meg úszni Sirkóné Kocsis Mártánál, akivel már több mint egy évtizede megszakítás nélkül dolgoznak együtt. Edzője szerint Vivienen korán látszódott, hogy ügyesebb, mint kortársai, hamar elsajátította mind a négy úszásnemet. 8-10 éves volt, amikor egyértelművé vált: a sport több lehet számára, mint hobbi. A Fókuszban megmutattuk, hogyan készült az olimpiára a 15 éves tehetség:


Nyitókép: RTL

#Sport#jackl vivien#úszás#párizsi olimpia#olimpia 2024#olimpia

Címlapról ajánljuk