Sport

Michael Jordant idézi a francia csodakosárlabdázó

rtl.hurtl.hu

2024. július 28. 12:01

Az olimpia nemzetközi sztárjait bemutató írásunkban már írtunk Victor Wembanyama francia kosárlabdázóról, aki szépen le is tette a névjegyét a (számára hazai) olimpián.

 

Sokan emlékezhetnek a Space Jam – Zűr az űrben című filmre, amelynek főszereplője a zseniális amerikai kosárlabdázó, Michael Jordan. Ebben volt egy olyan jelenet, amelyet (ahogy a spanyol Marca szúrt ki) most a valóságban idézett meg Victor Wembanyama, élete első olimpiai mérkőzésén, Brazília ellen.

Wembanyama végig parádésan játszott (Statisztikái: 19 pont, 9 lepattanó, 3 blokk, 2 assziszt), viszont a nagy pillanata az volt, amikor felidézte Jordan legendás, a filmben látható megoldását, amikor mágikus módon megnyújtja a karját, hogy a kosárba találjon, miközben több szörny is őrzi őt.


Mindez Wembanyama előadásában:


A két jelenet egymás alatt:


A franciák szövetségi kapitánya is arról beszélt a meccs után, hogy mindenki „Victorról” beszélt, és akik nem értenek a sportághoz, azok már most Michael Jordanhez hasonlítják.

Persze ahhoz még idő kell, hogy Wembanyama olyan szintet elérjen, de egyelőre minden jel arra utal: egy óriási karrier elejét figyeljük, akár az NBA-ben, akár most az olimpián.

Nyitókép: Reuters/Evelyn Hockstein

#Sport#olimpia#párizs 2024#kosárlabda

Címlapról ajánljuk