Sport

Valter Attila a 22. lett

rtl.hurtl.hu

2024. július 27. 19:15

Valter Attilának nem az egyéni időfutam a fő száma, így nem is akart nagyot kockáztatni vele.

Valter Attila 22. helyen végzett az országúti kerékpárosok egyéni időfutamában szombaton a párizsi olimpián – számolt be róla az állami hírügynökség.  Valter Attila eredetileg nem indult volna az egyéni indításos számban, kevéssel az olimpia előtt „hullott az ölébe” a lehetőség, amivel ő élt, ugyanakkor azt már előzetesen jelezte: nem akar majd nagyot kockáztatni, mivel nem számít specialistának, előkelő helyre pedig nem lenne esélye.

Két hete tudtam meg, hogy indulhatok, amikor már megvolt az idejegyem, holnapra. Úgyhogy eléggé megváltozott a programom, de gyakorlatilag egyből mondtam, hogy persze, hogyne akarnék jönni. Olimpiáról van szó és nagyon szívesen magamra húzom a magyar válogatott mezt – árulta el az előzményekről az MTI-nek a kétszeres magyar időfutambajnok.

Az érmekért olyan klasszisok versengtek, mint a Tour de France-on hat napja harmadik, vb-címvédő Remco Evenepoel, a kétszeres világbajnok olasz Filippo Ganna, az Európa-bajnok brit Josh Tarling, vagy Valter - a tokiói mezőnyversenyben ezüstérmes - klubtársa, Wout van Aert. A legjobbak csatáját végül Evenepoel nyerte meg, közel 15 másodperccel megelőzve Gannát, aki a szakasz során kis híján elesett. A bronzérmet Van Aert szerezte meg, Tarling pedig a negyedik lett, annak ellenére mindössze két másodperccel elmaradva a belgától, hogy technikai hiba miatt menet közben kerékpárt kellett cserélnie.

Nyitókép: Piroschka Van De Wouw / Reuters

#Sport#valter attila#olimpia#kerékpár#időfutam#párizs

Címlapról ajánljuk