Sport

Az olimpiától visszalépő sztárkerékpáros döntését megkönnyítette, hogy barátnője sem indulhat Párizsban

rtl.hurtl.hu

2024. július 24. 15:52

Az idei Tour de France-győztes szlovén kerékpáros, Tadej Pogacar azt mondta, döntését, hogy ne vegyen részt a párizsi olimpián, megkönnyíti, hogy barátnője, Urska Zigart sem versenyezhet az ötkarikás játékokon.

Hétfőn adta ki a Szlovén Olimpiai Szövetség azt a közleményt, amely szerint Pogacar kimerültség miatt nem vesz részt az idei ötkarikás játékokon. (Pogacar egyébként kedd este egy hollandiai versenyen elindult.)

Pogacartól megkérdezték, hogy döntésében mekkora szerepet játszott, hogy az illetékesek úgy döntöttek, nem lehet ott az olimpián a barátnője, Urska Zigart.

„Nem ez a legfontosabb ok, de nem segítette az ügyet – idézi a szlovén kerékpárversenyzőt a The Guardian. – Szerintem megérdemelte volna a kvótát. Kétszeres országos bajnok egyéni mezőnyversenyen és egyéni időfutamban.”

Pogacar az illetékesek júliusi döntésének kihirdetésekor már kifejtette (lesújtó) véleményét az online térben, úgy fogalmazva, hogy nem találja a szavakat.

„A svájci tour előtt kaptam egy szöveges üzenetet Gorazd Penko szövetségi kapitánytól – mondta Zigart. – Ebben elmagyarázta a döntése okait. Azt mondta, már tavaly döntött.”

A szakember végül Urksa Pintart nevezte, aki Zigart mögött második lett az idei szlovén országos bajnokságon.

„Ez van, most legalább együtt mehetünk el nyaralni” – zárta le a témát Tadej Pogacar.

Nyitókép: Tim de Waele/Getty Images

#Sport#olimpia#kerékpározás#tour de france#tadej pogacar

Címlapról ajánljuk